Oricine pleacă din România spre Italia intră obligatoriu în carantină

Explozia de cazuri noi de COVID-19 din ţară i-a pus şi pe italieni în gardă cu privire la România. Ministerul Sănătăţii din Italia ia noi măsuri pentru controlarea epidemiei de coronavirus. Italia introduce carantina pentru toate persoanele care, în ultimele 14 zile, au fost în România sau Bulgaria, scrie MEDIAFAX.

Ministrul Roberto Speranza, a semnat vineri ordonanţa de carantină cu efect imediat pentru persoanele care în ultimele două săptămâni au sosit din România sau Bulgaria.

Decizia a fost luată după ce mai multe îngrijitoare de naţionalitate română au sosit în Italia şi au fost testate pozitiv la coronavirus.

Ministrul italian al Sănătăţii a comunicat decizia pe reţelele de socializare motivând faptul că „virusul este încă în circulaţie şi trebuie să fim prudenţi”. Diverse cazuri de cetăţeni români care au ajuns în Italia în ultima săptămână şi care au fost testaţi pozitiv la coronavirus au contribuit la decizia de a introduce carantina obligatorie pentru toţi cetăţenii care au fost în România sau Bulgaria în ultimele 14 zile”.
 
Aceştia vor fi obligaţi să rămână în izolare, la domiciliu, timp de 14 zile. Măsura este deja în vigoare pentru toţi cetăţenii care sosesc în Italia din ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană şi din ţările care nu au semnat acordul Schengen. Până azi, cetăţenii români nu erau vizaţi de ordonanţa carantinei.
 
Presa italiană monitorizează cu îngrijorare situaţia din România. Potrivit presei italiene, România este un puct nevralgic din Balcani datorită numărului mare de persoane testate pozitiv dar şi datorită legăturilor economice şi sociale cu restul Europei, scrie Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.