Ouălele Kinder sunt ilegale în SUA. Vezi de ce

Dacă doriţi să mergeţi în Statele Unite, să nu încercați să luați cu voi sau să vă cumpărați ouă de ciocolată cu surprize, deoarece alimentele care conţin obiecte necomestibile sunt interzise în Statele Unite încă din 1938 şi riscaţi să primiţi o amendă de câteva sute de dolari. Acum, americanii vor să semneze o petiţie online care să le permită să aducă în ţară ouăle de ciocolată, conform publicaţiei Der Spiegel.

oua kinder

În 2008, Comisia privind Produsele de Consum şi Siguranţa Consumatorilor din Statele Unite a specificat că ouăle Kinder sunt interzise pentru că piesele care alcătuiesc jucăriile sunt prea mici pentru copiii sub trei ani şi, prin urmare, reprezintă un risc pentru ei: le pot înghiţi sau se pot asfixia cu ele.

În 2011, ofiţerii vamali americani au confiscat 60.000 ouă Kinder, de două ori mai multe decât în 2010. La începutul lui ianuarie 2011, a apărut un adevărat scandal în legătură cu ouăle, după ce o americancă voia să aducă din Canada ouă Kinder (acolo sunt legale din 1975) şi i s-a spus că, dacă nu renunţă la idee, va plăti o amendă de 300 dolari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.