Până în 2023, Clujul va deveni primul judeţ din România racordat 100% la apă şi canalizare

Clujul va deveni în următorii cinci ani de acum înainte primul judeţ din România care va avea toată populaţia racordată la reţelele de apă potabilă şi canalizare, potrivit G4Media.

Acest lucru va fi posibil datorită a doua proiecte majore semnate în 2017 și 2018 de companiile de apă din județ, a căror valoare se ridică la jumătate de miliard de euro, din care 85% fonduri europene, vizează racordarea a 175 de localități din Cluj și Sălaj. Apa va fi captată din râurile Someș și Arieș.

Proiectele de 150 de milioane de euro, respectiv 175 de milioane de euro, din care 85% fonduri europene venite prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Majoră (POIM), sunt implementate de Compania de Apă Arieș SA, pentru localitățile aflate în arealul Turda-Câmpia Turzii, și de Compania de Apă Someș SA, pentru cea mai mare parte a județului, plus județul Sălaj.

La finalul celor două proiecte, în 2023, nu ar trebui să mai existe localități peste 50 de locuitori fără apă curentă, și aglomerări de peste 2.000 de locuitori, fără apă curentă și canalizare.

One thought on “Până în 2023, Clujul va deveni primul judeţ din România racordat 100% la apă şi canalizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.