Parcul Etnografic „Romulus Vuia” a deschis inscrierile pentru tabăra etnografică de vară

Muzeul Etnografic al Transilvaniei invită elevii, începând de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII –a, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, să participe în perioada 2 – 27 iulie a.c, la Tabăra Etnografică de Vară. Aceasta va cuprinde ateliere precum podoabe din mărgele – confecționare de zgărdițe, brățări, pictură de icoane pe sticlă, modelaj de lut, cusături pe pânză şi alte tehnici textile. Activitățile se vor desfășura în aer liber, în Parcul Etnografic Romulus Vuia, situat pe str. Tăietura Turcului FN, de luni până vineri, între orele 10 – 14.

„Organizată într-un cadru atât de încărcat de cultură şi valoare, Tabăra de Vară a devenit deja o tradiție. Stimularea tinerilor în vederea valorificării şi conservării obiceiurilor tradiţionale este o inițiativă mai mult decât lăudabilă. De aceea, ne bucurăm să vedem că în fiecare an există tineri interesați de deprinderea tainelor meșteșugurilor populare româneşti şi de perpetuarea tradiţiilor şi spiritului poporului român”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Participarea la ateliere se face prin rotație zilnică, un atelier pe zi. Spre exemplu, luni- copilul participă la atelierul de Podoabe din Mărgele, marți – copilul participă la atelierul de Modelaj în Lut și seria va continua. Taxa de participare este de 25 lei/zi, respectiv 125 lei/săptămână, care se achită la începutul unei serii de 5 zile.

Menţionăm în acest context faptul că înscrierile se fac pe serii de câte cinci zile, de luni până vineri, între orele 9-14, la nr. telefon 0788.100.243, numărul de locuri disponibile pentru fiecare atelier fiind de 10 copii. În situația în care copilul nu se prezintă în prima zi a săptămânii pentru care s-a făcut înscrierea iar menținerea înscrierii nu se comunică telefonic, instituţia organizatoare îşi rezervă dreptul de a înscrie o altă persoană. În situațiile în care, din diverse motive, părinții solicită înscrierea copiilor pentru o perioadă mai scurtă de cinci zile, acest fapt trebuie comunicat organizatorilor la înscriere. Pentru înscrierea copiilor, părinții sau însoțitorii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate.

Pentru mai multe detalii legate de modul de desfășurare a acestui eveniment, este disponibil Regulamentul de desfășurare a Taberei 2018, postat pe site-ul Muzeului Etnografic al Transilvaniei la adresa http://www.muzeul-etnografic.ro/ro/regulament-tabara-de-vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.