Pariuri sportive tenis – Ce turnee de tenis urmează?

Tenisul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume. Având în vedere acest lucru, ar trebui să știi ce câte turnee de mare slem sunt.

Sunt multe turnee de tenis. Se pot distinge între turneele internaționale de tenis ale asociațiilor ATP (ATP-Tour) și WTA (WTA-Tour) și turneele regionale mai mici. Există, de asemenea, cele patru turnee de Grand Slam și Masters pentru bărbați, care este organizat în comun de ATP și ITF. În rest, sunt competițiile pe echipe ale țărilor (Cupa Davis pentru bărbați, Fed Cup pentru femei).

Tenisul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare sporturi printre casele de pariuri online. Din punct de vedere cantitativ, subiectul legat de pariuri tenis se plasează în spatele fotbalului printre furnizori, dar datorită numărului mare de evenimente poți paria permanent pe meciurile de tenis. În plus, multe meciuri pot fi urmărite în direct și se poate paria pe ele în timpul jocului.

man in orange shirt and black shorts holding black and white tennis racket

Turnee de tenis

Fie că vorbim despre pariuri tenis Wimbledon în Anglia, Challenger în China, ITF în Egipt sau Cupa Davis din Australia – gama de turnee de tenis variază foarte mult. Nenumărate jocuri din toate colțurile lumii sunt oferite în fiecare zi. Cu acest număr mare de jocuri și competiții, nu este atât de ușor să urmăriți totul în orice moment. 

Din acest motiv, vom arunca o privire mai atentă asupra seriei de turnee individuale și a celor mai cunoscute competiții. Acest lucru îți permite să alegi exact ce evenimente se potrivesc cel mai bine preferințelor și care te vor ajuta pentru crearea de pariuri sportive ponturi.

Dacă te întrebi câte turnee de mare slem sunt, atunci trebuie să știi că turneele de tenis se întâlnesc de patru ori pe an:

 • În ianuarie, Australian Open va avea loc în Australia, desfășurat la Melbourne
 • French Open și Wimbledon vin în vară, sunt cele două turnee care au loc pe pământ european. 
 • French Open, după cum sugerează și numele, are loc în Franța, în capitala Paris, la sfârșitul lunii iunie/începutul lunii iulie vedetele tenisului vor juca câștigătoarea celui de-al treilea Grand Slam la veneratul All England Club de la Wimbledon., Londra în Regatul Unit. 
 • Ultimul turneu de Grand Slam, US Open, urmează în septembrie în New York, Flushing Meadows. 
 • Femeile își joacă campioana mondială neoficială în Cupa FED. Bărbații caută un câștigător al Cupei Davis. 

Pariorii care nu sunt obișnuiți cu tenisul și cu biletele pe acest sport, pot citi câteva sfaturi despre pariere în tenis. De exemplu, autorul și expertul Constantin Mazilescu oferă pariuri sportive ponturi pe cele mai populare sporturi, inclusiv pe tenis. 

Clasificarea turneului

În cadrul ATP World Tour există trei niveluri, ierarhii ale turneelor ​​de tenis, care se bazează pe numărul de puncte care urmează să fie acordate pentru clasamentul mondial. Nivelurile sunt 1000, 500 și 250.

WTA face diferența între International și Premier doar alături de turneele separate de Grand Slam. Foarte interesant este și turneul de tenis Roland Garros.

În caz contrar, turneele de tenis pot fi împărțite aproximativ sezonier în funcție de suprafață: primăvară: teren dur, vara: mai întâi nisip apoi iarbă și toamnă/iarna: iar teren dur. În caz contrar, formatul, valoarea și ordinea turneelor ​​sunt relativ constante în fiecare an, cu excepția cazului în care un nou sponsor principal duce la o nouă denumire.

De asemenea, profesioniștii și cei care fac pronosticuri pariuri tenis se mută de la un continent la altul cu cele mai importante turnee pe parcursul unui an.

four men playing double tennis during daytime

Turneele de Grand Slam 2022 – prezentare generală, program, date

Campionatele Australian Open, French Open, US Open și Wimbledon – aceste turnee de Grand Slam sunt considerate cele mai importante patru turnee atât la tenisul feminin, cât și la masculin. 

Atât premiul în bani, cât și punctele posibile pentru clasamentul mondial sunt mai mari decât în ​​orice alt turneu de tenis. Poți afla cine a câștigat cele mai multe turnee de grand slem și când se vor disputa turneele de Grand Slam 2021, care sunt organizate de ITF și nu de ATP, dacă se vor desfășura în ciuda pandemiei corona și unde vor putea fi urmărite în sfârșit turneele în direct la TV și stream.

Pariuri sportive tenis – Ce trebuie să știi pentru o strategie de succes?

Pariurile pe tenis sunt prezentate de fiecare site de pariuri sportive de pe internet – fără excepție. Cu toate acestea, în timp ce unele case de pariuri se bazează doar pe seriile WTA și ATP (de exemplu, ATP Rio, ATP Rotterdam, ATP Mexic, ATP Dubai sau ATP Barcelona), alți furnizori sunt, de asemenea, la aproape fiecare eveniment Challenger la început. Unele case de pariuri online se descurcă fără competițiile duble.

Întrebarea ce loc ocupă tenisul în ceea ce privește cotele în rândurile numeroaselor pariuri sportive nu este ușor de răspuns. Mai ales în primele runde ale unui turneu, aproape că nu există oferte atractive disponibile pentru favoriți. 

Pariurile în două direcții pe tenis pe victorie sau înfrângere menționate mai sus sunt clasicele absolute pe care fiecare jucător de noroc ar trebui să le cunoască. Cu toate acestea, majoritatea caselor de pariuri oferă o gamă întreagă de alte opțiuni de pariuri din care pot fi derivate sfaturi de pariuri pe tenis. Dorim să ți le prezentăm mai jos:

 • Set Bet 
 • Cine câștigă setul?  
 • Câte jocuri/jocuri se joacă într-un set/meci? 
 • Cine câștigă cele mai multe jocuri din meci? 
 • Numărul de jocuri jucate în meci este par sau impar? 
 • Jucătorul A sau B va câștiga cel puțin un set? 
 • Există un tie-break în set? 
 • Scorul exact în set 

Să nu uităm de pariurile pe termen lung pe câștigătorii turneului. Turneele de Grand Slam pot fi de obicei pariate cu multe luni înainte. În evenimentele săptămânale, cotele sunt de obicei date la începutul turneului. În funcție de rundă și de progresul jucătorilor individuali, ofertele sunt ajustate.

Concluzie 

Tenisul este un sport fascinant, cu o viteză și o emoție incredibilă pe care nu le vei găsi în multe alte sporturi. Oricine se ocupă intens cu plasarea pariurilor pe tenis știe că există sute de combinații și modalități de a obține câștiguri mari dintr-un singur meci de tenis. Pariurile live în special sunt un instrument foarte popular în tenis. Dar ai grijă: dacă te arunci în pariuri pe tenis fără o strategie și fără cunoștințe prealabile, ești mai probabil să riști pierderi.

Pentru că în tenis, ca și în toate sporturile individuale, este extrem de important să cunoaștem jucătorii, să le aflăm punctele forte și punctele slabe, mai ales în ceea ce privește suprafața. Apoi poți paria într-un mod mai țintit și, mai presus de toate, mai controlat și, în același timp, ai adesea șanse mai mari de a câștiga din tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.