Patru aspiranți clujeni, absolvenți ai Școlii Naționale Salvamont – etapa de vară

Trei aspiranți la statutul de salvator montan din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj (SPJSS Cluj) și unul din Formația Salvamont Vlădeasa au absolvit cu brio etapa de vară a Școlii Naționale Salvamont.

Timp de 15 zile, în perioada 5-20 septembrie 2020, la Centrul Național Salvamont de la Padina, Munții Bucegi, cei patru și-au însușit și perfecționat toate tehnicile de salvare din munți pe timp de vară.

Pe lângă evaluarea permanentă, în cadrul fiecărei zile de pregătire, din partea instructorilor și ajutorilor de instructori ai Școlii Naționale Salvamont, cursanții au avut de susținut patru sesiuni de examene: medical, de intrare în Școala de vară, de absolvire a primului modul și trecere în al doilea, de avansați, și examenele finale de absolvire a școlii, atât cele teoretice cât și cele practice.

Începând din această sesiune de pregătire, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj are un reprezentant în Corpul instructorilor din cadrul Școlii Naționale Salvamont. Toth Attila, șef serviciu Salvamont, Salvaspeo, Scufundări, din cadrul SPJSS Cluj a devenit instructor după exercitarea profesiei de salvator montan timp de cinci ani, susținerea examenelor pentru instructor din cadrul Școlii Naționale Salvamont (vară și iarnă, în care a fost și ajutor de instructor) și absolvirea cursurilor de formator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.