Patru aspiranți și un instructor din Cluj la Școala Națională Salvamont

Patru aspiranți din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au început cursurile Școlii Naționale Salvamont, după ce timp de doi ani s-au pregătit împreună cu salvatorii montani experimentați din cadrul serviciului.

Cursurile au început ieri, la Centrul Național de Formare Profesională Salvamont Padina din masivul Bucegi, primele zile fiind dedicate pregătirii medicale a aspiranților în vederea acordării primului ajutor în condițiile specifice zonei montane.

Ciclul de pregătire națională a cursanților cuprinde patru etape, două sesiuni de vară și două de iarnă. Totodată, începând din această sesiune de vară, șeful Serviciului Salvamont, Salvaspeo, Scufundări din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, Toth Attila, a devenit instructor în cadrul Școlii Naționale Salvamont.

„Pe lângă corpul de instructori, monitori și evaluatori ai Salvamont România, la aceste sesiuni de formare profesională își aduc contribuția Departamentul pentru Situații de Urgență, Centrul de pregătire SMURD, care vor asigura pregătirea medicală și Inspectoratul General pentru Aviație, care va susține cursurile de salvare cu elicopterul”, arată Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România.

Potrivit sursei citate, anual reușesc să promoveze formele de pregătire profesională circa 70 de noi salvatori montani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.