Patru noi containere pentru triaj epidemiologic la Cluj. Două vor fi instalate la Spitalul de Urgență pentru Copii de pe Moților

Încă patru containere de triaj epidemiologic au ajuns miercuri în spitalele din Cluj, astfel că numărul acestora ajunge la 20,  cel mai mare număr de containere care a ajuns într-un județ.

Două construcţii modulare pentru triajul epideomiologic de tip container, din cele 4 care vor ajunge în județul Cluj, vor fi amplasate miercuri la UPU Pediatrie, un alt container va ajunge la Spitalul din Huedin, iar altul la Spitalul CFR.

„Am ajuns la un total de 20 de containere aduse, care vor rămâne în proprietatea ISU ulterior. E cel mai mare număr de containere care a ajuns din rezerva de stat într-un judet„, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Containerele au încălzire, iluminare naturală și artificială, sunt cuplate la curent electric și au o capacitate de patru paturi. 

Valoarea unui astfel de container ajunge la 10.000 de euro, astfel că vorbim de peste 200.000 euro, valoarea celor 20 de containere care au ajuns aici și vor rămâne în proprietatea ISU Cluj, pentru a fi utilizate oricând la nevoie în perioade dificile.

Containerele au fost obţinute la solicitarea Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, cu sprijinul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice „Electrica Distribuţie Transilvania Nord” S.A. – Sucursala Cluj va sprijini/realiza operațiunile de racordare la rețeaua de energie electrică, în regim de urgență, a containerelor modulare, iar Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va asigura dezinfecția și amenajarea corespunzătoare a acestora.

Unitățile spitalicești beneficiare a containerelor modulare vor avea responsabilitatea de a asigura echipamentele de încălzire (calorifere, etc.) necesare bunei funcționări a acestor structuri cu scop medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.