Patru pacienți internați la Institutul Inimii din Cluj, depistați pozitiv cu coronavirus

Patru persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19 la Institutul Inimii Niculae Stăncioiu (IINS) din Cluj-Napoca.

„Sunt patru pacienți pozitivi depistați la Institutul Inimii pe parcursul internării, ca urmare a simptomelor specifice prezentate. Există o anchetă epidemiologică în curs. Personalul medical a fost testat și este negativ”, a menționat prefectul Mircea Abrudean.

Cei patru pacienți au fost depistați inițial în urma triajului epidemiologic din momentul în care s-au deschis spitalele din oraș, atunci formându-se cozi mari atât la Institutul Inimii, cât și la Institutul de Oncologie Prof. Dr. Ion Chiricuță (IOIC). Confirmările testelor efectuate la pacienții de la IINS au venit în cursul zilei de sâmbătă.

La Oncologie s-a format atunci o coadă foarte mare după ce pacienții oncologici, veniţi din mai multe judeţe pentru a-și relua tratamentele, au stat ore întregi în aşteptarea triajului epidemiologic şi a testului pentru Covid-19.

Instituția Prefectului a venit cu precizări că la IOIC au fost programați 1.830 de pacienți într-o săptămână, fiind confirmate în decursul acelei săptămâni șase cazuri de coronavirus. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.