PAUL GHERGHECI: De la “cel mai dulce băiat” la “Criminalul cu Renault”

Ceea ce s-a întâmplat miercuri seara în cartierul Grigorescu este de necrezut. Autorul accidentului care a şocat Clujul, după ce a omorât două persoane pe trecerea de pietoni, este şofer profesionist. În mâinile lui şi-au pus viaţa sute de turişti care au mers în Grecia în autocarul condus de el. Vecinii susţin că era băiat bun, care nu a făcut niciodată o problemă. 

 

Paul Ghergheci locuieşte, sau de fapt, locuia, într-un apartament din cartierul Grigorescu, foarte aproape de locul accidentului. Clujean, de origine, Paul a crescut în acest cartier, făcându-se iubit de toată lumea. Mare le-a fost mirarea vecinilor când au descoperit că măcelul de la trecerea de pietoni atât de aproape de ei a fost provocat întocmai de băiatul liniştit, săritor, dulce, frumos şi întotdeauna cu câte o vorbă bună pentru fiecare dintre ei. „Vai Paul, nu pot să cred. Nu pot să cred. Mai bine nu-mi ziceaţi că este vorba de el. E cel mai dulce băiat, cuminte, nu-mi vine să cred. Am copilărit cu el, niciodată nu a făcut probleme. Am citit pe net că un anume Paul a provocat un accident de circulaţie în zonă şi chiar spuneam că uite ce coincidenţă de nume. Sunteţi sigură că despre Paul al nostru e vorba? Niciun vecin nu o să vă zică atceva de el, decât cuvinte de laudă”, a declarat emoţionată o vecină de-a lui Paul pentru publicaţia Adevărul.

De altfel, femeia a avut dreptate. Niciun alt vecin nu a putut să spună altceva decât cuvinte de laudă la adresa lui. „Un băiat foarte de treabă, respectuos, l-am văzut ieri când a plecat de acasă, l-am salutat, pleca la servici. Am auzit că a fost ceva accident în zonă dar nici prin gând nu mi-a trecut că ar fi vorba de Paul. Nu am avut niciodată probleme cu el sau să fie implicat în vreun scandal”, a afirmat o altă vecină pentru publicaţia Adevărul. Laura, una din prietenele din copilărie, vecină şi ea de bloc, care a crescut alături de el, a fost şi mai contrariată la aflarea veştii: „Este un copil foarte bun, nu am avut niciodată probleme cu el. Am copilărit împreună. Stăm în acest bloc de 33 de ani. Paul e mai mare decât mine cu un an. Practic am crescut împreună. Este căsătorit, nu are copii. Un băiat foarte dulce, care iubeşte copiii. Nu l-am văzut băut sau să bea vreodată.”

 

Ca să fie situaţia şi mai ironică, Paul se întâmplă să fie, chiar, un şofer experimantat. El deţine un atestat de şofer profesionist şi, din câte afirmă vecinii, lucrează la o firmă de transport intern şi extern, Brian Pro Travel din Cluj-Napoca „Este un om de referinţă, sunt şocată. A făcut transporturi cu excursionişti în Grecia. Lucra la o firmă de turism, avea autorizaţie de transport persoane. Un băiat experimentat, cu experienţă la şofat, nu era deloc genul care să bea. Alcool ăsta e cel mai periculos la volan. Nu se poate aşa ceva, nu-mi vine să cred. Este un băiat foarte frumos, brunet”, menţionează Ioana pentru publicaţia Adevărul.

Paul Ghergheci, în seara de miercuri, avea o alcoolemie de 1,01 la mie în aerul respirat. Conform autorităţilor el venea dinspre strada Mirăslău înspre strada Giuseppe Garibaldi şi din cauza unei maşini ce se afla pe banda a doua nu i-a observat pe cei doi pensionari aflaţi pe trecerea de pietoni, „Din primele cercetări am stabilit faptul că şoferul autoturismului marca Renault circula dinspre strada Miraslău înspre strada Giuseppe Garibaldi, ajungând la o trecere de pietoni, obturată fiind vizibilitatea de un autoturism care circula pe banda a doua în faţa sa, nu a observat că pe trecerea de pietoni erau angajaţi în traversarea regulamentară a străzii doi pietoni, soţ şi soţie, în vârstă de aproximativ 80 de ani. A încercat o manevră de evitare prin dreapta, a surprins şi accidentat grav pe cei doi, după care a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens, a tamponat o autotulitară Fiat şi s-a oprit în gard. Conducătorul auto este vinovat pentru neacordarea priorităţii”, a precizat Sergiu Iurian din cadrul Poliţiei Rutiere Cluj pentru publicaţia Adevărul.

 

Un martor, aflat la faţa locului a declarat că a văzut întreg măcelul, pe viu, „Am văzut totul live. A venit o maşină Renault, nu se ştie cu ce viteză, dar ca să arunci doi oameni în aer deasupra copacilor la 7-8 metri, trebuie să fi avut o viteză foarte mare. A luat doi oameni de pe trecerea de pietoni, urmele de frânare sunt de aproximativ de 30 de metri, s-a oprit după trecerea de pietoni, la 80 de metri. Pentru ca o maşină să aibă nevoie de 80 de metri să se oprească într-un zid e nevoie de viteză. E cea mai populată zonă de agrement a Clujului. Malul Someşului, cele mai mari două parcuri de copii din Cluj şi unde ai voie să circuli cu 50-70 km/h din bunăvoinţa Poliţiei Române care nu reglementează viteza în zonă. Eu eram la 100 de metri de locul accidentului, dar viteza era excesivă. ”

Procurorii responsabili de caz au solicitat Judecătoriei Cluj-Napoca eliberarea unui mandat de arestare de 29 zile, însă magistraţii au considerat că 15 zile sunt îndeajuns pentru efectuarea cercetării. Astfel că, la momentul de faţă Paul Ghergheci a fost arestat pentru 15 zile, urmând ca după încheierea acestei perioade să fie trimis în judecată. Avocatul său Mircea Ilian declară pentru publicaţia Adevărul că „Motivul pentru care a riscat şi s-a suit la volan cum s-a suit, a sperat că drumul nu a fost aşa de aglomerat. Din fişa de observaţie rezultă că reacţiile dânsului era conştient, se credea capabil să conducă. Pe fondul unor probleme personale a consumat alcool. Cred că este o persoană care trebuie să primească credit încât să se caute soluţii alternative la detenţie. Scopul măsurilor preventive este să asigurăm bunul mers al procesului, nu-l arestăm demonstrativ ca să arătăm cât suntem de eficienţi în actul de justiţie. Clientul meu a făcut o recunoaştere deplină a faptelor, a recunoscut tot ce era de recunoscut. Şi-a asumat greşeala astfel încât nu se mai poate pune problema sustragerii de la ancheta penală. După accident a stat şi a aşteptat poliţia. Nu e o persoană problematică, e o persoană care a greşit şi va răspunde, depinde de dumneavoastră cât de dur îl veţi pedepsi.”

Se pare Paul Ghergheci chiar este omul bun, „cel mai dulce băiat”, cum ne-au făcut vecinii să credem. Este o „persoană care trebuie să primească credit” pentru că şi-a asumat greşeala şi va răspunde pentru aceasta. Din cauza unor probleme personale a recurs la alcool,  însă nu trebuia să se urce la volan în acea stare. Astfel, odată cu coliziunea, în momentul în care cei doi bătrânei au zburat 8 metri în aer, Paul şi-a distrus viaţa.

 

 

One thought on “PAUL GHERGHECI: De la “cel mai dulce băiat” la “Criminalul cu Renault”

  1. „macel”? „Paul si-a distrus viata.”
    e imposibil sa fii perfect obiectiv recunosc…dar… e treaba tabloidelor sa-si bata joc de vietile oamenilor din cate stiu.

    In fine, informativ articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.