Persoanele cu dizabilități din Cluj vor primi vouchere de 5.000 euro

Persoanele cu dizabilități din județul Cluj, care au vârsta între 18 și 65 de ani și sunt în căutarea unui loc de muncă pot beneficia de un voucher de 5.000 de euro.

Reprezentanții Primăriei Câmpia Turzii au transmis detalii despre această nouă facilitate.

„dacă sunteți o persoană cu dizabilitate, aveți între 18 și 65 de ani și sunteți în căutarea unui loc de muncă, voucherul este pentru dumneavoastră. Mergeți la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă și cereți mai multe informații. Sau sunați la numărul de telefon 0751015063 pentru detalii. E o linie telefonică disponibilă de luni până vineri, între orele 12.00-14.00, special pentru dumneavoastră.

Poate aveți nevoie de un aparat auditiv wireless, de un mobility scooter, de un scaun cu roți electrice sau de orice alt dispozitiv care să vă ajute să duceți o viață independentă. Știți cât de multe persoane cu dizabilități își fac credite pentru o astfel de achiziție? Acum puteți solicita un voucher pentru achiziția de tehnologie asistivă.

Și puteți folosi banii pentru două produse, dacă aveți o deficiență bilaterală. Și studenții pot primi voucherul!

Ce trebuie să faceți…1. Prima oprire este la Agențiade Ocupare a Forței de Muncă din județul Cluj. Aici depuneți copii după cartea de identitate, adeverința medicală și ultimul document de studii. Veți fi înregistrat ca fiind în căutarea unui loc de muncă și veți semna un acord. Adică veți participa la minimum două activități de informare, consiliere sau mediere.

2. A doua oprire este la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul Cluj. Aici depuneți o cerere, copie după certificatul de încadrare îngrad de handicap și anexa, o recomandare de la medicului specialist privind tipul de tehnologii, acordul semnat la AJOFM și un angajament că nu înstrăinați produsul.

3. Noi, echipa ANDPDCA, vă transmitem apoi voucherul nominal tipărit. Cum puteți cumpăra produsul… Cu voucherul mergeți la un furnizor de tehnologie asistivă și vă alegeți un produs din lista lor. Lista furnizorilor șI a produselor o găsiți la noi pe site: http://andpdca.gov.ro”, transmite Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.