Personaje îndrăgite de cei mici, pe scena Teatrului „Puck” în weekend

Micii spectatori clujeni sunt așteptați să urmărească la sfârșitul acestei săptămâni la Teatrul de Păpuși „Puck” aventurile unor eroi foarte populari, întrucât se vor juca spectacolele „Én vagyok Pinokkió”/”Eu sunt Pinocchio”, în scenariul și regia lui Călin Mocanu (în limba maghiară) și „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în viziunea regizorală a Doinei Dejica.

Sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 11, secția maghiară va prezenta spectacolul „Én vagyok Pinokkió”/”Eu sunt Pinocchio”, în scenariul și regia lui Călin Mocanu.

„În povestea mea, Zâna cea Bună este mama ascunsă, Gepetto  este tatăl ascuns, de aceea nu am agreat ideea unui bărân sărac care îşi face ceai la focul buturugii din care se va naşte Pinocchio, ci un artist, care are un atelier şi care lucrează de mult timp să dea viaţă unei bucăţi de lemn.

În lumea actuală, copilul este într-un oarecare pericol, un pericol cu sinele lui, cu lumea în care trăieşte. Această poveste este aventura transformării lui Pinocchio dintr-o bucată de lemn în copil, este povestea copilului care de la naştere, dintr-un boţ de carne, ajunge să aibă mai întâi conştienţă şi apoi conştiinţă”, precizează regizorul.

Paul Sarvadi este asistent de regie, scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, iar muzica de Dan Bălan. Distribuția este formată din actorii László Réka, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő,  Okos Attila Ákos, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, Lanstyák Ildikó, Patka Ildikó.

Vârsta minima recomandată este de patru ani.

Duminică, 30 aprilie, de la orele 11 și 12.30, sunt programate reprezentații ale spectacolului „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă. Experienţa de o viaţă pe scena teatrului de păpuşi a doamnei Doina Dejica și a scenografului Epaminonda Tiotiu, interpretarea actorilor, opțiunea pentru păpușile bi-ba-boo, alături de muzica tradiţională, alcătuiesc un spectacol valoroas, care se joacă pe scena Teatrului Puck din anul 1999. Dinamic și plin de umor, acesta s-a bucurat de de-a lungul timpului de aprecierea celor mici și mari, fiind, în continuare, una dintre cele mai îndrăgite producții ale instituției clujene.

Scenariul și regia sunt semnate de Doina Dejica, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Din distribuție fac parte Frunzina Anghel, Ionuț Constantinescu, Iulia Dinescu, Angelica Pamfilie și Adina Ungur.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.