Pervez Musharraf a fost arestat preventiv

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost arestat preventiv, vineri, şi va rămâne sub supraveghere în locuinţa sa din apropiere de Islamabad, a anunţat un magistrat, citat de Mediafax.

Pervez Musharraf

Această decizie reprezinta un act de umilire pentru „Generalul Musharraf”, care a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1999 şi a demisionat în 2008. Musharraf s-a întors recent din exil pentru a participa la alegerile legislative din 11 mai, spunând că vrea să salveze ţara de lipsa de securitate cronică şi de criza economică.

„Generalul Musharraf a fost plasat în arest preventiv pentru două zile şi va rămâne în ferma sa” din apropiere de Islamabad, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al partidului său, APML (All Pakistan Muslim League). Această decizie a fost confirmată de un magistrat la Islamabad.

Musharraf s-a prezentat cu o zi înainte, joi dimineaţa, la o audiere pentru a-şi prelungi termenul de eliberare pe cauţiune care i-a fost acordat la întoarcere pentru dosarul judecătorilor demişi ilegal în perioada în care se afla la putere. Dar tribunalul a ordonat arestarea sa, de care fostul preşedinte a scăpat părăsind în grabă sala de şedinţe sub protecţia gărzilor de corp şi refugiindu-se în ferma sa.

În afară de dosarul judecătorilor, Pervez Musharraf este inculpat de justiţia pakistaneză în mai multe dosare, mai ales în moartea liderului separatist al provinciei Balucistan (sud-vest) Akbar Bugti sau în asasinarea premierului Benazir Bhutto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.