Peste 126.000 de români îi cer demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea – SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA!

Petiția inițiată de clujeanul Tudor Brădățan pentru demitirea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a fost semnată de 126.019 de români.

Revolta românilor împotriva lui Victor Ciorbea a venit după ce acesta, în calitatea sa de Avocat al Poporului, a sesizat Curtea Constituțională pe legea care prevede că membrii Guvernului nu pot fi persoane care au suferit condamnări penale. Este vorba de actul normativ care l-a împiedicat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să pretindă funcția de premier, din postura de lider al coaliției PSD-ALDE, câștigătoare a alegerilor din 11 decembrie.

Petiția poate fi semnată accesând acest link!

„Domnule Ciorbea,

Suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc.

Domnule avocat,
sunteți concediat!

De ce este important?

De când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omului.

Când au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele. Când „scriitorii” din pușcării sau președinți de partid certați cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere.

Aș putea continua lista nemulțumirilor până maine, dar chiar și atât e suficient pentru a îi cere demisia”, se arată în textul petiției.

Petiția este susținută și de senatorul Mihai Goțiu, vicepreședintele Senatului

„Este evident că am semnat și eu petiția asumată în doar două zile de aproape 60.000 de cetățeni care solicită demisia așa-zis-ului Avocat al Poporului Victor Ciorbea. De altfel, nu este pentru prima dată când i-am solicitat domnului Victor Ciorbea să elibereze această funcție pentru ca în locul lui să ajungă o persoană căre să fie, într-adevăr, un avocat al cetățenilor, nu al partidelor aflate la Putere, în special al PSD. În mod public, i-am cerut demisia lui Victor Ciorbea în toamna lui 2014, pentru că nu a atacat la CCR legea traseismului aleșilor locali (celebra atunci „Lege Dragnea”), dar și o lună mai târziu, când în ciuda apelului a numeroase organizații studențești, de tineret, sindicale și a altei petiții civice, domnia sa a refuzat să ofere șansa unui control de constituționalitate pe ordonanța de urgență a modificării Legii Educației.

Victor Ciorbea a ignorat abuzurile și violențele săvârșite asupra localnicilor și activiștilor de la Pungești, dar și miile de persoane cu dizabilități care i-au cerut anul trecut sprijinul. Același Victor Ciorbea a sărit însă în sprijinul ”academicienilor” pușcăriilor, a purtat grija unor așa-zise abuzuri în procesul de recuperare a prejudiciilor stabilite în dosarul de condamnare a lui Vasile Voiculescu și, acum, în sprijinul lui Liviu Dragnea, în speranța că demersul său îi va oferi șansa unui covor roșu la Palatul Victoria șefului PSD.

Nu știu dacă obediența d-nlui Ciorbea față de PSD are vreo legătură cu păsuirile pe care le-a primit de la bănci pentru datoria de aproximativ 1,5 milioane de euro sau de la ANAF pentru cei 350.000 de lei pe care îi datora statului. Cu siguranță însă, modul în care Victor Ciorbea selectează legile și alte acte normative pe care le atacă la CCR indică o dependență politică dincolo de orice dubiu, care îl face incompatibil cu funcția de Avocat al Poporului”, a scris Goțiu pe pagina sa de Facebook în urmă cu două zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.