Peste 2.500 de copii și părinți la prima ediție a „Festivalului Cărții pentru Copii”

În Anul Cărții, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” a organizat prima ediție a „Festivalului Cărții pentru Copii”.

Această manifestare a adunat peste 2.500 de copii și părinți, aducând în centrul atenției cartea pentru copii și importanța lecturii în dezvoltarea fiecărei persoane.

Bazele acestei manifestări care a avut în centrul său cărțile dedicate tinerilor de vârste fragede au fost puse din dorința de a deconecta tinerii de la gadgeturi și de a oferi un nou prilej de a re(descoperi) plăcerea și bucuria lecturii iar părinților, un nou prilej de a petrece timp împreună cu copiii.

Pe parcursul celor trei zile, în cadrul festivalului au avut loc întâlniri cu scriitori și un ilustrator de carte pentru copii. Astfel, domnul Florin Bican a dialogat cu micii cititori, poetul Victor Constantin Măruțoiu a susținut un atelier de scriere creativă iar ilustratorul Adrian Barbu i-a învățat pe cei mici cum să traseze liniile pentru a obține un chip care exprimă diverse sentimente.

Au fost organizate ore de poveste în limbile română, engleză și maghiară iar cei mai curioși dintre copii au participat la Clubul de filosofie, susținut de doamna conferențiar doctor Mihaela Frunză, de la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai”.

Povești din diverse culturi le-au fost prezentate copiilor cu ajutorul Centrului de Limbă și Cultură Poloneză, Institutului Confucius și Institutului Francez Cluj. Totodată, Muzeul Etnografic al Transilvaniei i-a invitat pe copii la un Atelier de confecționat păpuși tradiționale și brățări textile. Au fost, de asemenea, spectacole de muzică, balet, teatru pentru copii oferit de Teatrul Puck și ateliere de creativitate.

Sâmbătă seara, 13 personaje de poveste i-au așteptat pe copii să vină costumați și să petreacă împreună la Carnavalul personajelor de poveste. Copiii costumați au fost premiați iar ceilalți au participat la o tombolă la care au câștigat cărți și dulciuri.

Amintiri colorate și amuzante au putut fi realizate la Photo Booth cu Micul Prinț, Mica Sirenă, Mutulică și Doc (Înțeleptul) – 2 dintre piticii Albei ca Zăpada.

Cărțile pentru copii au fost oferite de Biblioteca Copiilor Deștepți, Librăria Cărturești, Librăria Tutimi și Titoc, jucăriile de Timi’s Art House.
Pe întreaga durată a festivalului au fost oferite înscrieri gratuite pentru copiii cu vârsta sub 14 ani, doritorii au putut împrumuta cărți și au avut ocazia de a vizita Bibliobus-ul bibliotecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.