Peste 30.000 de clujeni au ieşit în stradă vineri seara în semn de solidaritate cu mitingul Diasporei de la Bucureşti – FOTO/VIDEO

Peste 30.000 de clujeni au ieşit în stradă vineri seara, 10 august, pentru a protesta împotriva guvernului PSD-ALDE şi a cere Guvernului Dăncilă demisia, în semn de solidaritate cu mitingul Diasporei de la Bucureşti.

Manifestanţii înarmaţi cu vuvuzele, steaguri tricolore, ale Uniunii Europene şi ale Americii, cu pancarte şi mesaje anti-guvernamentale s-au strâns în Piaţa Unirii încă de la ora 17:00, iar numărul acestora a crescut semnificativ până la ora 19:30, când au pornit într-un marş organizat şi paşnic până în cartierul Mărăşti, flancaţi de efective ale Jandarmeriei Române.

Voluntarii iniţiativei civice „Fără penali în funcţii publice” au strâns semnături în centrul Clujului.

Un singur incident a avut loc în faţa centrului comercial Sora, pe B-dul 21 Decembrie 1989, în jurul orei 21, când cineva din mulţime a aruncat o petardă.

Coada de manifestanţi s-a întins, la un moment dat, pe câţiva kilometri, iar întreaga arteră Calea Dorobanţilor a fost ocupată integral.

Scandările cele mai frecvente au fost „Muie PSD”, „PSD Ciuma Roşie”, „Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi” şi „Demisia”.

VIDEO – Scandările din Piaţa Unirii

VIDEO – Coloana de manifestanţi pe Calea Dorobanţilor

Clujenii se vor strânge şi astăzi, 11 august, de la ora 19:00, în Piaţa Unirii din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.