Peste 3000 de clujeni au semnat petiția pentru salvarea Parcului Colina! Semnează și tu!

Activiștii reuniți sub egida organizației DeClic au inițiat o petiție online pentru salvarea Parcului Colina, care este în pericol de a fi distrus din cauza actualului proiect propus de Primăria Cluj-Napoca pentru Centura Metropolitană și drumul de acces spre viitorul Spital Regional de Urgență Cluj.

Proiectul municipalității presupune că o parte din Centura Metropolitană și din drumul de legătură către viitorul Spital Regional de Urgență Cluj să traverseze Parcul Colina din cartierul Mănăștur, distrugându-l.

„Solicităm Primăriei să modifice acest proiect, astfel încât să folosească infrastructura deja existentă (strada Bucium) pentru Centura Metropolitană, iar conexiunea cu drumul către viitorul spital să se facă în afara Parcului.

De ce este important?

Calitatea vieții clujenilor, fie că vorbim despre puritatea aerului respirat, fie că vorbim despre posibilitatea de a ne petrece timpul liber într-un parc, trebuie să fie prioritatea celor care conduc urbea. Salvând de la distrugere parcul Colina, SINGURUL astfel de spațiu verde din Mănăștur, vom putea să se bucurăm în continuare de acest loc de promenadă și relaxare, „plămân” al orașului, habitat pentru numeroase specii de plante, păsări (privighetori, mierle, fazani) și mamifere (veverițe, vulpi, căprioare). De asemenea, prin modificările pe care le sugerăm, se va asigura un acces mai rapid dinspre și către Florești și Spitalul Regional”, au anunțat inițiatorii petiției online semnată de peste 3000 de clujeni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.