Peste 31.000 de persoane, unele infectate, au ieșit din izolare și carantină după decizia CCR

În România au fost raportate azi 555 de cazuri noi de COVID-19. O cifră asemănătoare s-a mai raportat pe data de 11 aprilie când au fost 523 de cazuri în 24 de ore. Nelu Tătaru a vorbit la Digi24 despre numărul-record de infectări din România.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că această cifră este și rezultatul deciziei CCR care a declarat izolarea și carantinarea neconstituționale. Iar ca urmare a aceste decizii, multe persoane, deși infectate, au ales să iasă din izolare și din carantină.

„Suntem într-o transmitere comunitară, într-o mare relaxare și suntem într-un moment în care nu mai putem obliga internarea sau izolarea pacienților pozitivi, asimptomatici sau cu simptome ușoare și medii. Cei cu simptome severe rămân internați în spital”, a spus acesta.

În ultimele 24 de ore s-au externat 622 de pacienți. Dacă este să monitorizăm de pe 2 iulie când a fost decizia CCR, și pe data de 3 când a venit motivarea deciziei publicată în Monitorul Oficial, până astăzi peste 30.000 din cei aflați în izolare nu mai sunt în izolare și peste 1.200 din cei 3.500 aflați în carantină, nu mai sunt în carantină.

Sunt oameni pozitivi care au plecat din spitale în aceste 4, 5 zile și care în acest moment trebuie monitorizați în condițiile în care ei ar trbui să respecte niște indicații și anume cele de izolare la domiciliu.

Este o precauție, în contextul în care avem o lipsă de pârghii în acest moment, și mă refer la internare și izolare. Acelea făceau ca noi să limităm transmiterea comunitară. În acest moment avem o transmitere comunitară la nivelul întregii țări. Sunt zone cu transmitere mai accentuată decât altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.