Peste 32.000 de spectatori, la Electric Castle. Alte cifre ale evenimentului de la Bontida

Peste 32.000 de spectatori, majoritatea din Transilvania, au participat, timp de trei zile, la prima ediţie a Festivalului Electric Castle de la Bonţida, potrivit unui comunicat emis joi de organizatori.

electric castle
Credit Foto: Pagina de Facebook Electric Castle

92 de artişti au urcat pe scenă în cele trei zile ale festivalului, iar site-ul oficial electriccastle.ro a înregistrat un trafic zilnic de 10.000 de vizitatori unici. Aplicaţia mobilă a fost descărcată de peste 1.000 de ori.

„S-au bucurat de aprecierea tinerilor atât numele internaționale consacrate, cum ar fi Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me, Dope D.O.D și Dub Pistols, cât și trupele românești, de la Șuie Paprude la Robin & The Backstabbers. De asemenea, orchestra Notes & Ties a strâns câteva mii de spectatori încântați de muzica de film propusă de tinerii artiști clujeni. Instalația sonoră pentru scena principală a avut o putere de 80.000 de wați, iar pentru asigurarea curentului electric în întreaga zonă de șapte hectare s-a folosit un punct de transformare de 630 kwh. În prima parte a zilei, înaintea concertelor, participanții la festival au putut participa la o serie de ateliere, proiecții de scurt-metraje și evenimente artistice. Surpriza organizatorilor a fost „Street Heroes by Burn”, un skatepark amenajat în curtea castelului unde s-au desfășurat free session-uri de skate, bmx, rollerblading și diverse concursuri cu premii”, au menţioneat reprezentanţii organizatorilor, într-un comunicat de presă.

În organizarea festivalului au fost implicate 600 de persoane, din care 370 de voluntari.

„Le mulțumim în primul rând celor care au venit la festival și care au avut încredere în noi încă de la prima ediție și promitem să nu-i dezamăgim nici în anii următori. De asemenea, mulțumim reprezentanților Consiliului Județean Cluj, în frunte cu domnul președinte Horea Uioreanu, care au înțeles beneficiile unei asemenea manifestări pentru dezvoltarea turismului în zonă și au fost parteneri activi de organizare. Am amenajat întreaga zonă împreună cu o echipă de arhitecți deosebit de talentați de la Transilvania Trust, cei care gestionează lucrările de restaurare ale acestui adevărat Versailles al Transilvaniei. Am respectat reglementările referitoare la vestigiile istorice și am încercat să integrăm moara în festival, profitând de publicul numeros pentru a prezenta castelul ca destinație turistică interesantă pentru români și străini. De altfel, o parte din încasările de la festival va fi direcționată spre Transilvania Trust, pentru a contribui la renovarea castelului”, a declarat Teodor Negrea, reprezentantul Boiler Events, organizatorul evenimentului.

„Toate măsurile luate în vederea desfăşurării primei ediții a festivalului Electric Castle au avut ca scop asigurarea unor condiții cât mai bune pentru cei peste 30.000 de vizitatori care au trecut pragul castelului în cele trei zile de festival. Sperăm că s-au bucurat pe deplin de acest eveniment, care pentru noi este un bun prilej de a promova județul Cluj și castelul Banffy în rândul unui public preponderent tânăr, atât din ţară, cât şi din străinătate. În acelaşi timp, contribuţia Consiliului la organizarea acestui festival a constat inclusiv în investiții în infrastructură, investiţii de care vor beneficia ulterior atât comunitatea locală, cât și vizitatorii care au trecut pragul castelului Banffy după acest eveniment”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu.

Organizatorii au inceput deja pregatirile pentru ediţia de anul viitor care, potrivit organizatorilor, „va reprezenta o creștere a festivalului atât din perspectiva artiștilor invitați, cât și a numărului de spectatori estimați şi a activităților oferite pe durata evenimentului”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.