PETIȚIE ONLINE adresată BOR pentru schimbarea ritualului de botez după moartea bebelușului din Suceava

În urma incidentului din Suceava, soldat cu moartea unui bebeluș în timpul ritualului de botez, un român a pornit petiția „Modificați ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniță!” prin intermediul platformei civice campaniamea.declic.ro.

Petiția a fost adresată Bisericii Ortodoxe Române, iar inițiatorul ei a susținut că ritualul botezului ar trebui să se facă prin „udarea simbolică a capului pruncului cu apă” din cristelniță, și nu cu „smuceli și chiar brutalitate”. Astfel, cel care a publicat petiția consideră că Biserica ar trebui să reglementeze urgent această practică, în urma căruia „au murit prunci”.

„Moartea bebelușilor din cauza Botezului din cristelniță practicat cu brutalitate prin scufundarea totală în apă – este o tragedie fără margini care aduce durere în loc de bucurie… Acest risc trebuie exclus de-acum înainte!„, se arată în petiție.

Până la momentul redactării acestui articol, petiția pentru schimbarea ritualului de botez a adunat 26.138 de semnături, din totalul de 30.000, care este obiectivul acesteia.

Un bebeluș a murit în dimineața zilei de 31 ianuarie la Suceava, după ce a fost băgat în cristelniță la botez. Bebelușul a fost transportat ieri la Spitalul Județean după ce preotul l-a scos din cristelniță.  Pruncul de doar 6 săptămâni ar fi înghițit prea multă apă și a fost resuscitat de o ambulanță SMURD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.