Pfizer a anunțat noi informații despre pastila anti-COVID! Decizia uriașă a companiei

Pfizer va transmite în zilele următoare către FDA date complete despre pilula sa anti-Covid, a anunțat CEO-ul companiei, Albert Bourla. El este convins că rezultatele complete ale studiilor clinice vor arăta că pilula orală Paxlovid reduce spitalizarea și decesul cu 89%, așa cum au arătat datele intermediare în noiembrie.

Paxlovid este administrat în combinație cu un medicament popular pentru HIV, Ritonavir, relatează CNBC.

Pilula va fi disponibilă publicului la scurt timp după ce va fi aprobată de FDA, a spus Bourla. „Am livrat deja produse în SUA, așa că produsul va fi disponibil luna aceasta dacă este aprobat”, a spus CEO-ul pentru CNBC.

Președintele Joe Biden a declarat că luna trecută SUA au cumpărat 10 milioane de pastile de Paxlovid și livrarea va începe la sfârșitul anului.

„Vom avea setul complet de date în câteva zile”, a spus Bourla pentru CNBC. „Și le vom depune. Știu că datele pe care le vom trimite vor arăta în general ceea ce am văzut în prima parte a studiului”, a declarat Bourla.

Varianta Omicron nu va afecta eficacitatea pilulei

Bourla afirma anterior că nu se așteaptă ca varianta Omicron să afecteze eficacitatea pilulei, deoarece funcționează diferit de vaccinuri. Paxlovid luptă împotriva virusului prin inhibarea unei enzime de care are nevoie pentru a se replica, în timp ce vaccinurile vizează proteina Spike pe care virusul o folosește pentru a invada celulele umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.