Poetul Ion Muresan, distins cu Premiul National de Poezie „Mihai Eminescu”

ion muresanScriitorul clujean Ion Mureșan este laureatul ediției a XXIII-a a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” in 2013 pentru Opera Omnia, a declarat viceprimarul Botoșaniului, Cătălina Lupașcu, citat de Agerpres.

Premiul este acordat anual de municipiul Botoșani, iar câștigătorul este desemnat de un juriu condus de președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu.

Printre cei nominalizați se numara scriitorii Mircea Cărtărescu, Liviu Ioan Stoiciu, Lucian Vasiliu, Constantin Abăluță, Ovidiu Geraru și Vasile Vlad.

Marele premiu este în valoare de 20.000 de lei, iar trofeul ii va fi înmânat poetului Ion Mureșan, miercuri seară, în cadrul unei gale special organizate cu prilejul Zilelor Eminescu.

Ion Mureșan este născut pe 9 ianuarie 1955 în localitatea Vultureni din județul Cluj. Poet și publicist, acesta a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, în anul 1981. A făcut parte din gruparea revistei „Echinox”. După absolvire, a devenit membru al cenaclului „Saeculum” din Beclean. Între anii 1981 și 1988 a fost profesor de istorie în comuna Strâmbu. Din 1988 a deținut funcția de redactor la revista „Tribuna” din Cluj. În prezent este publicist comentator la un ziar clujean și redactor—șef al revistei „Verso” din Cluj. A debutat cu poezie în revista „Cutezătorii” în 1968.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.