Politistii clujeni au aplicat peste 1.000 de amenzi in weekend

politia rutieraPeste 1.000 de sancţiuni contravenţionale şi 92 de permise de conducere reţinute în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii clujeni pentru creşterea gradului de siguranţă publică.

Siguranţa clujenilor reprezintă prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, sens în care poliţiştii au intensificat acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere grave, a faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, precum şi a celor de comerţ illicit.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea traficului şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv viteza neregulamentară şi cea neadaptată condiţiilor de trafic.

Totodată, s-a acţionat şi pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de comerţ ilicit pentru asigurarea unui mediu economic corespunzător, precum şi pentru păstrarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în perioada 18 – 20 iulie a.c., poliţiştii au depistat 13 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni, fiind constatate în flagrant 22 de fapte penale, dintre care 14 la regimul circulaţiei rutiere, 6 de natură judiciară şi 2 de altă natură.

Oamenii legii au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 800 prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, peste 100 prevăzute de Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 20 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, precum şi la alte acte normative.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.