Poliţistul-erou Gheorghe Ionescu, înmormântat astăzi. Condus pe ultimul drum de ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, şi şeful Poliţiei Române îl vor conduce, astăzi, pe ultimul drum, pe Gheorghe Ionescu, subinspectorul de la Rutieră care a murit la datorie, accidentat de un şofer beat. Ceremonia funerară va avea loc la Cimitirul Ghencea Militar. Azi-noapte, sute de persoane au venit la capelă pentru a aprinde o lumânare în memoria poliţistului erou.

gheorghe ionescu politisti erou

Sicriul cu trupul neînsufleţit al poliţistului Gheorghe Ionescu a fost depus la capela Cimitirului Ghencea Militar. Eroul căzut la datorie, după ce a fost accidentat intenţionat de un om de afaceri turc, a fost decorat post mortem de preşedintele României. Klaus Iohannis i-a acordat titlul Serviciul Credincios în grad de Cavaler. La priveghi au venit colegii săi, poliţişti, dar şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Agentul Gheorghe Ionescu, unul dintre cei mai buni de la Poliţia Rutieră, a fost accidentat în misiune în noaptea de 1 spre 2 august, când a încercat să îl oprească pe omul de afaceri turc Abdullah Ataş.

Acesta a stat timp de trei săptămâni în comă. Au fost mai multe intervenţii chirurgicale însă inima poliţistului a cedat. După 45 de minute de manevre de resuscitare îndelungate medicii au declarat decesul. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti vor schimba încadrarea juridică din tentativă de omor în omor calificat pe numele lui Abdullah Ataş. Acum afaceristul poreclit sultanul veiozelor riscă închisoarea pe viaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.