Povești clasice la Teatrul „Puck” în weekend: „Capra cu trei iezi” și „Eu sunt Pinocchio”

Basmele clasice își păstrează farmecul și învățăturile peste timp și sunt iubite de toate generațiile de copii. Este și cazul poveștilor care vor fi prezentate la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca în 27 și 28 ianuarie: „Én vagyok Pinokkió”/”Eu sunt Pinocchio”, în scenariul și regia lui Călin Mocanu, și „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia Doinei Dejica.

Este o săptămână cu multe spectacole la Teatrul „Puck”. Luni, 22 ianuarie, spectacolul „Ivan Turbincă”, în regia lui Ion Iurcu (cel care semnează, de asemenea, scenariul și scenografia spectacolului) a avut două reprezentații pe scena instituției. Marți, 23 ianuarie, proiectul „Coșul cu povești” (cu proiecții și reinterpretări ale unor povești iubite de cei mici), coordonat de actrița Rekita Rozália și Forró Ágnes, artist plastic, s-a desfășurat la Grădinița „Albă ca Zăpada”.

Joi, 25 ianuarie, artiștii teatrului clujean au susținut două reprezentații ale spectacolului „Scufița Roșie”, după Frații Grimm, în regia lui Bogdan Ulmu, susținute la grădinița „Căsuța Fermecată” din Gherla. De asemenea, pe scena Teatrului „Puck” s-a jucat joi „Șoricelul fără frică”/”Az egér, aki nem ismerte a félelmet” , după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő.

„Aventura transformării lui Pinocchio” 

Vineri, 26 ianuarie, de la ora 12, la sediul instituției va fi prezentat, spectacolul „Én vagyok Pinokkió”/”Eu sunt Pinocchio”, în scenariul și regia lui Călin Mocanu (în limba maghiară). Același spectacol va avea loc și sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 11.

„În lumea actuală, copilul este într-un oarecare pericol, un pericol cu sinele lui, cu lumea în care trăieşte. Această poveste este aventura transformării lui Pinocchio dintr-o bucată de lemn în copil, este povestea copilului care de la naştere, dintr-un boţ de carne, ajunge să aibă mai întâi conştienţă şi apoi conştiinţă”, precizează regizorul.

Paul Sarvadi este asistent de regie, scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, iar muzica de Dan Bălan. Distribuția este formată din actorii: László Réka, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Okos Attila Ákos, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, Balogh Dorottya, Patka Ildikó.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacol cu păpuși bi-ba-bo și muzică tradiţională.

Duminică, 28 ianuarie, de la orele 11 și 12.30, sunt programate reprezentații ale spectacolului „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă.

Experienţa de o viaţă pe scena teatrului de păpuşi a doamnei Doina Dejica și a scenografului Epaminonda Tiotiu, interpretarea actorilor, opțiunea pentru păpușile bi-ba-bo, alături de muzica tradiţională, alcătuiesc un spectacol valoros, care se joacă pe scena Teatrului Puck din anul 1999. Dinamic și plin de umor, acesta s-a bucurat de-a lungul timpului de aprecierea celor mici și mari, fiind, în continuare, una dintre cele mai îndrăgite producții ale instituției clujene.

Scenariul și regia sunt semnate de Doina Dejica, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Din distribuție fac parte: Frunzina Anghel, Ionuț Constantinescu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie și Adina Ungur.
Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.