Prea mici pentru handbalul mare – România, învinsă la zece goluri diferență de campioana mondială și vicecampioana olimpică FRANȚA! 21-31

Naționala de handbal masculin a României a fost învinsă duminică seara, 28 octombrie, în Sala Polivalentă, cu scorul de 21-31 (9-12), de campioana mondială și vicecampioana olimpică a Franței, într-o partidă care a contat pentru etapa a doua din grupa a 6-a preliminară a Campionatului European din 2020. Selecționerul spaniol Manuel Montoya Fernandez este la al doilea meci pe banca naționalei, după eșecul suferit în Portugalia.

„Tricolorii” au avut un început furtunos de partidă în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în fața a 5000 de spectatori, instalându-se la conducere pe tabelă încă din debutul meciului, având 3-0 după șapte minute de joc, grație și intervențiilor providențiale ale portarului Mihai Popescu, îngerul păzitor dintre buturile porții României. Francezii au reușit să înscrie primul gol abia în minutul 10 al primei reprize prin Grebille, dar Humet a înscris pentru România la faza imediat următoare (5-1). Scorul la jumătatea primei reprize a fost 6-2 pentru România, un rezultat mare în fața campioanei mondiale en titre.

Oaspeții s-au apropiat la un gol diferență după un joc mai cursiv și transformările în lanț ale lui Nedim Remili (7-6, min. 18). Românii i-au lăsat pe oaspeți la șase goluri și s-au distanțat, din nou, la două diferență grație reușitelor lui Dan Racotea și Vali Ghionea (9-6). Richardson și Dipanda au apropiat-o din nou pe Franța la un gol (9-8), iar Remili a restabilit egalitatea, în minutul 24.

Franța a preluat conducerea pentru prima dată grație reușitei extremei Mathieu Grebille (9-10), iar decarul Dika Mem și Remili au dus scorul la 9-12, reușită care a pus punct primei reprize.

În partea a doua, Mathieu Grebille a înscris, din nou, ajungând la două reușite, iar Franța s-a distanțat la patru goluri pe tabelă. „Tricolorii” nu au mai găsit drumul spre gol și s-au lovit de un joc defensiv foarte bun al francezilor, care au pus stăpânire pe joc.

Handbaliștii francezii au continuat asaltul la poarta lui Mihai Popescu și s-au distanțat pe tabelă la cinci goluri prin reușita lui Ketin Mahe, aflat la primul gol în tricoul Franței (10-15), menținându-se la conducere pe tabelă, fără să le mai acorde vreo șansă „tricolorilor” pregătiți de noul selecționer spaniol Manuel Montoya (16-24). Cu 13 minute înainte de final, Franța a zburdat pe teren și s-au distanțat la 10 goluri diferență, iar România nu a mai reușit să repete jocul bun din debutul partidei.

Nici intervențiile lui Mihai Popescu nu i-au mai ajutat pe „tricolori”, portarul naționalei ajungând la cel puțin 13 intervenții în această confruntare cu reprezentativa „Cocoșului galic”.

Partida s-a încheiat cu scorul de 21-31.

În prima etapă a campaniei de calificare la EURO 2020, România a fost învinsă de Portugalia, scor 13-21.

Cei mai buni marcatori din lotul României au fost Dan Racotea, cu 6 goluri, urmat de Javier Humet (4), Valentin Ghionea (3) și Gabriel Bujor (3)

Arbitri: Bojan Lah, David Sok (SLOVENIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.