Premiat la Cannes, „După Dealuri” a lui Mungiu va fi prezentat clujenilor într-o proiecţie de gală!

Cinefilii clujeni sunt așteptați sâmbătă, 27 octombrie, de la 18.00, la Cinema City din Iulius Mall, și de la 20.00, la Cinema Florin Piersic, la proiecția specială a celui mai așteptat film al anului: „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu. Regizorul premiat cu Palme d’Or, actrița Cristina Flutur și actorul Valeriu Andriuță vor sta de vorbă cu spectatorii clujeni.

„După Dealuri”, premiat la Cannes şi propus de România la Oscar, intră în cinematografele din toată țara, inclusiv în cele din Cluj, începând cu 26 octombrie. Traseul filmului cuprinde peste 40 de orașe din România, unele dintre ele fără săli de cinematograf – programul detaliat al proiecțiilor fiind actualizat în permanență pe site-ul oficial, www.dupadealuri.ro.

Filmul scris și regizat de Cristian Mungiu este inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu.

Pelica spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania şi o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

De asemenea, producţia cinematografică a câștigat Marele Premiu al secțiunii Filmmakers of Tomorrow – FEDEORA, la Festivalul Internațional de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federația Criticilor de Film din Europa și Zona Mediteraneană. Filmul a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croația) şi la Herceg Novi (Muntenegru).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.