Premiera de gală a filmului „Octav”, cu Marcel Iures, vineri, la Cinema Florin Piersic

Filmul „Octav”, care il are in rol principal pe Marcel Iureș, va avea premiera la Cluj Napoca vineri, 6 octombrie 2017, la Cinema Florin Piersic, de la ora 20:30.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.

Evenimentul își propune să facă cunoscut publicului din clujean un film aparte în peisajul cinematografic românesc, prin îmbinarea dintre emoţie şi nostalgie. Filmul reprezentând o „declarație de celebrare a vieții”, ce transpune o serie de imagini calde și poetice despre România.

Spectatorii din Cluj Napoca vor avea, astfel, ocazia să vizioneze filmul în compania lui Marcel Iureș, actorul principal din „Octav”, Alessia Tofan, personajul feminin principal, Eric Aradits (care îl joacă pe „Octav” în copilărie) și a regizorului Serge Ioan Celebidachi, care este și co-scenaristul acestui film și a lui James Olivier, co-scenarist.

Pret bilet: 13 lei

TRAILER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.