PREMIERĂ: Filmul clujean „Usturoi” se lansează pe 17 decembrie în cinematografe și pe internet pentru românii din Diasporă!

Proiecția filmului „Usturoi”, regizat și produs de către Lucian Alexandrescu și bloggerul clujean Radu Băzăvan, se va lansa în data de 17 decembrie, simultan în două cinematografe din Cluj-Napoca și unul în Zalău, dar și pe internet prin intermediul platformei Vimeo on Demand pentru românii din Diasporă, stabilind astfel o premieră pentru un film românesc.

Echipa filmului "Usturoi"
Echipa filmului „Usturoi”

Clujenii care nu au văzut încă celebrul film „Usturoi” la TIFF sau Comedy Cluj o pot face în data de 17 decembrie, la Cinema Mărăști, de la ora 10:00 și 19:30, intrarea fiind liberă, sau de la ora 13:00 la Cinema Victoria. În Zalău va rula în sala „Transilvania”, tot în ziua respectivă, iar din luna ianuarie a anului viitor va rula în cinematografele din România.

Filmul va fi disponibil, timp de două săptămâni, exclusiv pentru românii din afara țării în data de 17 decembrie prin intermediul platformei online Vimeo on Demand, urmând să fie disponibil pe site-ul filmulusturoi.ro, dar și pe vimeo.com/ondemand/filmulusturoi sau vimeo.com/ondemand/TransylvanianGarlic.

copii_usturoi

„Usturoi este unul din filmele românești la care ne putem uita cu toată familia și pe care îl putem recomanda străinilor fără teama că își vor face o părere nasoală despre noi. Am văzut românii ieșind cu zâmbetul pe buze de la filmul nostru!”, scrie producătorul filmului, Radu Băzăvan alias Groparu, pe blogul său.

Trailer-ul filmului „Usturoi”

Filmul „Usturoi” este primul film independent turnat în întregime în Transilvania după anul 1989. În industria cinematografică, „independent” este sinonim cu „buget redus”. În cazul nostru, putem vorbi despre „fără buget”. Filmările au avut loc pe perioada a 16 zile în intervalul mai-iunie 2012, iar filmul a ieşit pe piaţă în 2014, odată cu premiera din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

În poveste este vorba despre călătoria plină de aventuri a doi băieţi din Ardeal, unul din creuzetele etnice ale Europei de Est, care sunt prieteni în pofida faptului că sunt de etnii diferite (Ieremia este de etnie romă. În pofida prejudecăţilor, prietenia lor este solidă iar cei doi se au ca fraţii.

Filmul se adresează publicului larg, de la copii la cei tineri şi la seniori şi reprezintă, printre altele, o frescă a frunoaselor peisaje transilvane (aceleaşi care l-au fermecat pe Maiestatea Sa Prinţul Charles) şi un elogiu la adresa prieteniei adevărate într-o lume tot mai dezrădăcinată.

Abordarea tehnică inedită pentru filme de lung metraj aparţine regizorului Lucian Alexandrescu, născut în Sibiu, rezident în Miami, Florida (SUA). Lucian s-a ocupat de regie, montaj şi adaptare scenariu, iar Radu Băzăvan a a scris scenariul, a orchestrat producţia cu ajutorul directorului logistic Mircea Groza, s-a ocupat de casting şi chiar de adus pizza.

În procentaj de peste 90%, producţia a fost finanţată de regizor şi producător.

One thought on “PREMIERĂ: Filmul clujean „Usturoi” se lansează pe 17 decembrie în cinematografe și pe internet pentru românii din Diasporă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.