Premieră națională la Cluj. S-a lansat un traseu unic de caiac pentru persoanele nevăzătoare, de Săptămâna Europeană a Sportului. Boc s-a dat cu caiacul pe Lacul Gheorgheni

O premieră națională a avut loc la Cluj-Napoca. A fost lansat un traseu de caiac accesibilizat pentru persoane nevăzătoare, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, care are loc în perioada 23-30 septembrie și este dedicată tuturor, indiferent de condiție sau vârstă!

„Astăzi am participat la lansarea traseului de caiac accesibilizat pentru persoanele nevăzătoare, prin care acestea vor putea vâsli singure, ghidate de sunetele emise din boxele special amplasate în proximitatea lacului din Gheorgheni.

Asociația Caiac SMile împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca vin cu această„, a declarat Emil Boc, care a luat caiacul la o tură pe Lacul Gheorgheni în timpul lansării acestui proiect.

În cadrul proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” sunt organizate (în perioada august – octombrie) o serie de activități sportive dedicate persoanelor cu dizabilități: caiac adaptat, pe Lacul Gheorgheni și pe Lacul Chios; baschet în Baza Sportivă Gheorgheni; tenis de masă la Clubul Sportiv Lamont și tenis de câmp la Winners Sports Club.

Datorită acestui proiect, tinerii cu diferite deficiențe și dizabilități, cei proveniți din casele de copii sau din medii defavorizate din Cluj au posibilitatea să facă sport, săptămânal, alături de voluntarii Caiac SMile.

„Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” organizat de Asociația Club sportiv Caiac SMile este finanțat de Primăria și Consiliul local al Municipiul Cluj-Napoca cu 30.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.