Premierul Ciucă anunță ședință de urgență, duminică dimineața, după confirmarea Omicron în România. „Nicio clipă nu trebuie pierdută”

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică dimineața o ședință cu ministrul Sănătății și șeful DSU, după ce primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România.

La ședință va participa și șefa Centrului pentru controlul bolilor transmisibile.

„Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru România”, a spus premierul potrivit unui comunicat de presă.

Întâlnirea va avea ora 11, potrivit agende premierului. Vor participa ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol. În urma întâlnirii, oficialii vor face declarații de presă.

Anunțul vine după ce primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România.

Este vorba despre doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în 30 noiembrie, a anunțat Ministerul Sănătății – o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.