Premierul Victor Ponta, copilot intr-un avion F16

Premierul Victor Ponta și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, participă, astăzi, la exercițiului româno-american Dacian Viper 2014, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii.

Dacă până în prezent, Ponta a fost surprins în postura de copilot a maşinilor de raliuri, astăzi, premierul a dat volanul pentru manşa unui avion F16.

Premierul a ajuns pe pistă cu o maşină, fiind îmbrăcat în uniformă de pilot al Forţelor Aeriene Române şi s-a îndreptat spre un avion F-16. Avionul este unul cu dublă comandă şi va fi pilotat de un pilot american, iar premierul va sta pe locul din spate, fiind copilot.

Reprezentanţii Bazei au afirmat că premierul Victor Ponta a făcut înainte câteva teste medicale, pentru a putea urca în cabina avionului american, primind instrucţiuni legate de zbor şi de comunicarea cu pilotul.

Zborul dureaza aproximativ o jumătate de oră.

Peste 250 de militari ai Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, cu aeronave F-16, împreună cu aproximativ 200 de militari români, piloți și personal tehnic, cu aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană, participă, în perioada 10-17 aprilie, la exercițiul de pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii.

r_seaman@hotmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.