Premii de peste 4000 de euro pentru jurnaliştii clujeni la „Gala Premiilor APPC 2018”

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) va organiza, sub Patronajul Ambasadei Republicii Federale Germania în România, „Gala Premiilor APPC 2018”, cel mai important eveniment al breslei din Transilvania, în cadrul căruia vor fi premiați jurnaliștii clujeni care au scris cele mai bune articole în ultimul an. Evenimentul va avea loc miercuri 17 octombrie, de la ora 18.00, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central.

Juriul care va desemna premiile APPC 2018 este format din următorii jurnaliști: Sabina Fati – redactor-șef Radio Europa Liberă – România, Indira Crasnea – editor-șef Mediafax și Robert Schwartz – șeful redacției române de la Deutsche Welle.

Obiectivele Premiilor APPC sunt creșterea gradului de profesionalizare al jurnaliștilor, îmbunătățirea calității presei și promovarea bunelor practici în actul jurnalistic.

La fiecare ediție textele aflate în concurs au fost jurizate de unii din cei mai valoroși jurnaliști din România: Liviu Avram – redactor șef-adjunct „Adevărul”, Paul Radu – redactor-șef „Rise Project”, Grigore Cartianu – ex-redactor-șef „Adevărul”, Ovidiu Nahoi – redactor-șef RFI, Dan Turturică – redactor șef al www.Digi 24.ro, Mircea Vasilescu – editorialist „Dilema Veche” etc.

PREMII

Anul acesta APPC în colaborare cu partenerii va acorda următoarele premii:

Premiile principale:

Reportaj – 500 de euro +  o mențiune specială – 250 de euro

Interviu – 500 de euro + mențiune specială – 250 euro

Anchetă – 500 de euro + mențiune specială – 250 de euro

Premii speciale:

Jurnalism economic –  400 euro

Premiul pentru cel mai bun articol având ca subiect Centenarul

– 400 euro + o mențiune specială- o tabletă de la AROBS

Jurnalism cultural – 400 de euro  + o mențiune specială – o tabletă de la AROBS

Politică/Administrație  – 400 euro

Premiul pentru exclusivitate – se va alege dintre acele știri originale publicate în premieră de jurnaliști care muncesc în regim de cotidian  – 400 euro

Premiul pentru cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism – 400 de euro plus mențiune specială care va consta într-o tabletă de la AROBS

„Faptul că reușim să acordăm anul acesta 9 premii substanțiale pentru jurnaliștii clujeni se datorează în principal partenerilor noștri care au înțeles că este în interesul întregii comunități clujene să avem o presă de calitate, puternică și independentă”Remus Florescu, președintele APPC.

Partenerii principali ai evenimentului NTT Data, Farmec SA. E.ON Energie, AROBS și Salina Equines. Ne-au ajutat la organizare Agențiile Vitrina Advertising și Amprenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.