Preotul clujean Dinu Criste din comuna Sâncraiu prepară ciocolată cu CANABIS!

Un preot din Cluj, Dinu Criste, a lansat o afacere inedită, prepararea de ciocolată cu… canabis. Acesta este foarte încrezător în noul său business.

Dinu Crise este un preot din județul Cluj, comuna Sâncraiu, care face în timpul liber ciocolată cu canabis, iar de câteva luni și-a înființat și un mic atelier, unde petrece mult timp combinând arome. Cum se împacă asta cu meseria de slujitor al Domnului? Păi, simplu, spune el. Ca preot, alină oamenii. În calitate de ciocolatier, vrea să le aducă zâmbetul pe buze!

Omul a povestit că ideea i-a venit la un pahar de vin, când alături de câțiva prieteni, și-a dat seama că românii parcă au uitat să mai zâmbească.

„Totul a pornit de la o discuție cu câțiva prieteni. Vorbeam despre un material care ilustra nivelul de zâmbete, de bunădispoziție la români, capitol la care stăm foarte prost, în comparație cu alte țări, și ne dădeam cu părerea ce ar putea să rezolve starea de spirit. Așa s-a născut și ideea că, probabil, dacă oamenii ar mânca mai multă ciocolată, nivelul de endorfine din creierul nostru ar fi mai mare” a povestit preotul pentru Libertatea.

Deși are câteva luni de când a pornit afacerea, preotul are mare încredere în proiectul său.

„Deocamdată e o afacere mică. Vrem să o dezvoltăm. La început știam foarte puține lucruri despre ciocolată, am vrut să prepar ciocolată de casă, cum facem noi, românii. După ce mi-a încolțit ideea unui business am început să citesc mult, să mă documentez, să văd tendințe, să văd ce fac și alții și am început să înțeleg că ciocolata e altceva”, a povestit preotul-afacerist.

Conștient de faptul că nu doar gustul este important, ci și o strategie de marketing, preotul a ales niște ingrediente inedite pentru produsele lui.

Am scos pe piață, contrariind publicul, ciocolată cu canabis. Sună wow. Părintele face ciocolată cu canabis, dar în limba latină cannabis înseamnă cânepă. Ciocolata produsă de noi e lipsită de acel THC (n.r. – tetrahidrocanabinol, fix substanța care oferă efecte psihoactivă) pe care îl speculează unii, am denumit-o așa doar ca un omagiu al limbii latine„, a mai povestit amuzat preotul.

„N-am avut reacții de tipul că vor să investească și ei în afacerea mea, că au încredere în mine, însă au fost unii care au încercat să mă aducă, ziceau ei, cu picioarele pe pământ, în sensul că mă îndrumau să fac comerț, să merg în fabricile din Belgia și să îmi producă ei ciocolata, eu doar să o vând cu brandul meu. Le-am spus atunci și o spun și acum că eu nu asta vreau. Nu vreau să fac comerț. Face parte din mine, din bucuria mea de a fi și cred că trebuie să căutăm și lucrurile astea, pentru că nu tot ce facem trebuie să aibă neapărat o corespondență financiară”, a mai precizat preotul clujean.

Materialul poate fi citit pe libertatea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.