Preotul Vasile Ioana: „Preoția nu înseamnă doar să faci vecernii și utrenii, ci să iubești oamenii” – VIDEO

Preotul Vasile Ioana a fost invitat într-o ediție specială de Vinerea Mare a emisiunii România în Direct de la Europa FM. Parohul bisericii Sfântul Nicolae dintr-o zi” a vorbit despre ce înseamnă să fii preot: Preoția nu înseamnă doar să faci vecernii și utrenii, preoția înseamnă să iubești oamenii și să le vorbești tot timpul despre Dumnezeu„.

„Românii au un senzor: ei simt când există un preot cu har undeva, îl cauți, îl găsești și-ți spune două vorbe, îți dă un răspuns și rămâi cu răspunsul acela și-l duci cu tine. Cam asta a fost o pleiadă de mari duhovnici în România care nu mai este azi„, a spus preotul Vasile Ioana la Europa FM.

Preotul Vasile Ioana: „Bunicul a spus: <<Tată, în casa noastră este loc de rugăciune>>”

„Am simțit bucurie, eu plecând dintr-o casă în care era urât și neplăcut și înjurături… și când am ajuns la bunicul, bunicul a spus: <<tată, în casa noastră este loc de rugăciune>>.
Făceam acatistul lui Iisus, citeam viața sfântului din ziua aia, vorbeam despre Dumnezeu, era o atmosferă anume și era un firesc.

Iar eu am intrat în acest firesc cu mare bucurie. M-am dus către seminarul teologic – am fost șocat să văd că jumătate dintre colegi nu țineau post sau… Nu era așa practicați, să trăiască credința”, a mai povestit părintele Vasile Ioana.

„Ceea ce spui să și faci pentru că dacă nu faci: mesajul meu este zero. Omul simte. Este senzorul smereniei pe care românul îl simte. Când tu spui ceva ceea ce tu nu faci, ai greșit”, a mai spus preotul Vasile Ioana la Europa FM.

Urmărește aici întreaga emisiune „România în Direct”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.