Presa clujeana, solidara cu Charlie Hebdo

Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) a transmis miercuri un mesaj de condoleanțe redacției Charlie Hebdo, victima unui atentat terorist al extremistilor islamisti.

„Transmitem condoleanțe familiilor victimelor atentatului din redacția Charlie Hebdo și tuturor jurnaliștilor acestei publicații. Suntem consternați de acest atac barbar la adresa libertății de exprimare și ne simțim solidari cu jurnaliștii publicației dumneavostră.

Lucrăm într-o țară unde în urmă cu 25 de ani s-a murit în stradă pentru libertatea cuvântului, și, cu atât mai mult, considerăm intolerabil acest atac, care ne-a oripilat prin primitivismul său.

Vă îndemnăm să continuați să luptați cu armele presei libere împotriva ignoranței și a habotniciei, oricum și de oriunde s-ar manifesta ele”, a transmis APPC intr-un comunicat.

In semn de solidaritate cu jurnalistii decedati in urma atentatului de la Paris, ziaristii clujeni si membrii APPC vor aprinde lumanari si vor tine un moment de reculegere in fata Centrului Cultural Francez din Cluj-Napoca, alaturi de reprezentanti ai comunitatii musulmane. Actiunea va avea avea loc vineri, de la ora 18.00.

Caricatura de mai jos a fost postata pe Twitter de graficianul Ruben L. Oppenheimer, in semn de protest fata de atacul de la Paris.

 

cartoon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.