Presedintele ales Klaus Iohannis a fost validat de Curtea Constituțională

Curtea Constituţională a validat, vineri, rezultatul alegerilor prezidenţiale. CCR a adoptat, vineri, hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a alegerii lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României.

klaus iohannis

Ceremonia oficială de validare în funcția de președinte a lui Iohannis a avut loc la ora 12.00 si a participat și președintele în funcție.

„Le multumesc tuturor cetatenilor care au votat. A fost un vot puternic si foarte clar. Ii asigur pe toti ca l-am inteles. La 25 de ani de la Revolutie s-a incheiat o etapa. Romanii, prin votul lor, au spus foarte clar: stop si de la capat. Viziunea mea s-a impletit in mod fericit cu asteptarile romanilor. La capatul drumului care ne asteapta se afla Romania prospera si puternica. Le spun tuturor romanilor ca se poate. Se poate construi o Romanie prospera si puternica. Nu se poate nici de azi pe miine, nici peste noapte, vom construi Romania lucrului bine facut in timp si pas cu pas. Avem o Constitutie care e buna. E nevoie de o revizuire a Constitutiei din diferite motive, dar se impun anumite modificari pentru a elimina unele incertitudini si pentru a se adapta starii de fapt. Voi fi presedintele care respecta Constitutia in litera SI spiritul ei. Vreau sa reconectez presedintele Romaniei la Constitutie”, a spus Iohannis în discursul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.