Președintele Klaus Iohannis, reacție dură la adresa senatorilor care l-au apărat a doua oară pe Șova

Președintele Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care critică n termeni duri Parlamentul, după ce senatorul Dan Șova a fost salvat iar de la arest, spunând că „atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament și această majoritate”.

klaus iohannis

„Constat, din păcate, că prin votul dat astăzi în Senat, Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție, apelând la tertipuri procedurale. Atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament și această majoritate”, a scris președintele pe pagina sa de facebook.

Reamintim că plenul Senatului l-a protejat iar pe Dan Șova de arest, după ce senatorii au respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Șova, cu 72 de voturi împotrivă și 66 pentru. Astfel, senatorul PSD a scăpat pentru a doua oară de DNA, după ce pe 25 martie, DNA a cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului, votul s-a dat, a fost interpretat ca fiind unul pentru respingerea solicitării procurorilor, dar judecătorii CCR au declarat neconstituţională hotărârea Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.