Prevenirea abandonului şcolar printr-un program nonguvernamental

abandon_scolar_96366900Aproximativ 6 milioane de tineri renunţă, anual, la studii în UE, ceea ce înseamnă aproape 14 procente din numărul total de elevi. La nivel naţional, datele arată că rata abandonului şcolar a crescut cu o treime în ultimii 9 ani.

Viitorul copiilor care renunţă la şcoală se traduce prin şomaj, sărăcie şi, în cele din urmă, marginalizare. Pentru a preveni abandonul şcolar, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru copii a lansat Platforma Naţională pentru Educaţie. Programul este dezvoltat cu sprijinul Reprezentanţei UNICEF în România, al Ambasadei Franţei la Bucureşti şi al Organizaţiei World Vision.

„Platforma pentru educaţie este o iniţiativa a mai multor organizaţii nonguvernamentale, ministere, autorităţi, de a realiza în mediul online o adunare de proiecte de bună practică, de servicii destinate copilului şcolar, în scopul de a reduce fenomenul absenteismului şi al abandonului şcolar”, a spus Bogdan Simion, preşedinte Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii.

„Cred că ar trebui să revenim la societate, la comunitate şi să conştientizăm faptul că aceasta ar fi mai implicată, cu siguranţă numărul abandonului şcolar ar fi în scădere”, a spus Daniela Gheorghe, director executiv Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.