Prima femeie candidat la prezidențiale este absolventă de Drept la Cluj

Prima femeie care va candida la alegerile prezidențiale din noiembrie este Ramona Ioana Bruynseels, preşedintele ales al Biroului Executiv, în urma deciziei luate sâmbătă în congresul Partidului Puterii Umaniste.

„În perioada următoare voi face cunoscute priorităţile candidaturii mele. Vor fi teme concrete, necesare, fără populisme, fără excese. Va fi o candidatură fără minciuni, fără promisiuni neacoperite. O candidatură cinstită!” Aşa că, în ciuda lui „nu se poate” pe care l-am auzit deja şoptit în jurul meu şi îl intuiesc în privirile multora, eu Ramona Ioana Bruynseels… sau, dacă preferaţi, simplu, Ramona Ioana… accept cu încredere nominalizarea dumneavoastră. Îmi asum zâmbetele condescendente ale analiştilor, ale reprezentanţilor marilor partide şi ale celor care se vor întreba „al cui om sunt eu” – pentru că ei nu pot concepe că există şi conştiinte libere. Parteneriate principale, nu compromisuri imorale! Fiecare întelege cu propria masură”, declarat Ramona Ioana Bruynseels, candidatul la alegerile prezidenţiale în cadrul Congresului, potrivit Mediafax.

„Politica, aşa cum o ştim din ultimii 30 de ani, se schimbă. S-a schimbat deja. Numai eternii noştri bărbaţi politici nu se schimbă. Ametiţi de înălţimea demnităţilor publice, negociindu-şi principiile „fără hoţie” la masă cu cei la care strigă „hoţii”, dorm în funcţii şi se visează nemuritori. Dar noi, România care munceşte, care învaţă, care merge la corporaţie sau la propriul business cu trotineta electrică şi casca pe cap, care se grăbeşte seara să-şi ia copiii de la grădiniţă sau care a muncit 40 de ani şi nu primeşte pensii speciale, România reală… s-a trezit!” a mai declarat Ramona Ioana Bruynseels.

Candidata la prezindeţiale din partea umaniştilor, formaţiune în care este şi Cristian Popescu Piedone, este consilier de stat pentru mediul de afaceri în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă şi a condus Direcţia Coordonare Politici şi Priorităţi, în guvernarea lui Mihai Tudose.

Între anii 1998-2002, Ramona Ioana a urmat cursurile Facultății de Drept – Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca, unde a făcut și un Master.

De asemenea, candidata PPU este absolventă a Şcoalii de Guvern John F Kennedy, specializarea Management în Administraţie Publică din cadrul Universităţii Harvard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.