Primăria Cluj declară război grafitti-urilor ilegale din oraș punând la bătaie 50.000 de euro

Primăria municipiului Cluj-Napoca a lansat un mesaj vandalilor și dorește să achiziționeze o instalație mobilă de curățat ecologic pentru a înlătura graffitiurile de pe zidurile clădirilor din oraș.

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost lansată, vineri, o licitație publică privind furnizare produse: LOT 1 – Autovehicul multifuncțional cu instalație de curățat marcaje (740.000 lei), respectiv LOT2 – Instalație mobilă de curățat ecologic graffiti (245.000 lei), având termenul limită de depunere al ofertelor data de 5 iulie 2019.

Astfel, potrivit anunțului pentru lotul 2, municipalitatea va investi peste 51.800 euro pentru a stopa grafitti-urilor ilegale de pe clădirile istorice.

În urmă cu cinci ani, un clujean a găsit o soluție inedită pentru a „salva” clădirile împânzite cu graffiti. Acesta a propus amplasarea unor panouri din pânză albă, în parcuri, curţile şcolilor şi locurile de joacă pentru copii, „pe care tinerii – şi nu numai – să poată să se exprime artistic folosind graffiti în mod civilizat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.