Primăria Cluj-Napoca cumpără imobilul în care a locuit Doina Cornea și îl transformă în Casă Memorială

În ședința de Consiliu Local din data de 15 decembrie va fi supus spre aprobare un proiect de cumpărare și transformarea în casă memorială a imobilului în care fosta disidentă anticomunistă Doina Cornea a locuit mare parte a vieții.

Transformarea imobilului în casă memorială este un gest moral de recunoaștere și recuperare istorică prin care generațiile viitoare vor avea oportunitatea să cunoască faptele doamnei Doina Cornea, care s-a opus cu demnitate şi curaj dictaturii comuniste.

Imobilul propus spre cumpărare este compus din teren-curte în suprafață de 349 mp și construcția propriu-zisă. Împreună cu fundația Doina Cornea, ne vom implica activ pentru ca această casă memorială să devină un punct de referință în istoria contemporană a Clujului și a României și să ducă mai departe ceea ce a simbolizat doamna Doina Cornea pentru democrație și drepturile omului.

Totodată, în luna iulie a acestui an consilierii locali au aprobat schimbarea denumirii străzii Alba Iulia – strada pe care se află imobilul – în strada „Doina Cornea”.

Foto: Arhivă Municipiul Cluj-Napoca, noiembrie 2020

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.