Primaria Cluj-Napoca demareaza un proiect de refacere a curților școlilor clujene

sala de clasa scoalaEdilul Emil Boc a anunțat luni la deschiderea noului an școlar că municipalitatea va incepe un proiect pentru refacerea curților și terenurilor de sport din școli.

„Vom demara un amplu proiect de refacere a curţilor şi terenurilor de sport ale şcolilor, pentru că mişcarea şi sportul sunt esenţiale unei dezvoltări armonioase a tinerilor, dar şi de a susţine şcolile clujene să doteze laboratoarele de specialitate cu aparatură modernă, actuală, care să permită creşterea calităţii actului de educaţie”, a declarat primarul.

Consiliul local Cluj-Napoca asigură anual din fondurile publice finanţarea necesară asigurării celor mai bune condiţii de educaţie şi accesului tuturor elevilor la şcolarizare. Prin alocarea în acest an şcolar 7,2 milioane de lei pentru bursele şcolare va fi recompensat efortul a peste peste 7.600 de elevi merituoşi, dar şi va fi sprijinit accesul la şcoală pentru peste 2.400 de elevi provenind din familii cu venituri reduse.

Prin alocarea a peste 2.9 milioane de lei pentru subvenţionarea transportului în comun muncipalitatea acoperă 50% din valoarea abonamentelor de călătorie ale tuturor elevilor clujeni.

Pentru a oferi cel mai bun mediu în care elevii să înveţe, să se dezvolte, să fie educaţi, pe durata vacanţei au fost realizate reparaţii curente în unităţile de învăţământ preuniversitar în valoare totală de aproape 4,6 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.