Primăria Cluj-Napoca emite acorduri de funcționare pentru agenții economici în format electronic, online

Primaria Cluj-Napoca ofera agentilor economici care desfasoara activitati de comert si servicii de piata, pe raza municipiului Cluj-Napoca, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Guvern nr.99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, posibilitatea de a solicita emiterea in format electronic, online, prin intermediul platformei edirect.e-guvernare.ro, a acordurilor de functionare.

Pentru acest lucru, este necesara parcurgerea urmatorilor pasi:

Pasul 1. Se acceseaza platforma https://edirect.e-guvernare.ro

Pasul 2. Creare cont

Se merge la sectiunea CONT NOU-Cont persoana fizica, se completeaza rubricile din sectiune cu datele personale; se alege un nume de utilizator si o parola. Confirmarea crearii contului se primeste pe adresa de email indicata de catre solicitant. Se acceseaza link-ul primit in email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat.

Pasul 3. Intrare in sistem

  • Se merge la sectiunea CONECTARE
  • La sectiunea Autentificaţi-va cu, se selecteaza eDirect
  • La sectiunea Selectare tip cont, se bifeaza Cont personal
  • Se completeaza numele de utilizator si parola, se bifeaza sectiunea Nu sunt robot.

Pasul 4. Depunere documentatie

Se acceseaza Creeaza solicitare. La sectiunea Localitate se selecteaza Cluj-Napoca. La sectiunea Structura se selecteaza Directia Patrimoniul municipiului si evidenta proprietatii – serviciul Autorizari comert. La sectiunea Procedura se gasesc informatii legate de documentatia care trebuie depusa pentru eliberarea acordurilor de functionare, iar la sectiunea Actiune se poate incarca documentatia respectiva. Unde acest lucru se impune, documentaţia ataşata trebuie sa fie semnata electronic.

Dupa incarcarea documentatiei, daca este cazul, pot fi transmise Observaţii in rubrica dedicata. Apoi se apasa butonul Lanseaza solicitare şi astfel documentatia a fost depusa. Apare imediat o notificare: „Solicitarea cu nr.PISEG # …. impreuna cu documentele depuse a fost inregistrata cu succes.”

Pasul 5. Preluare documentatie

Dupa descarcarea documentelor de catre Serviciul de specialitate şi inregistrarea solicitarii in Sistemul Intern de management al documentelor (INFOCET) al Primariei Cluj-Napoca, se primeşte de catre cetaţean prin email un mesaj prin care i se comunica atat numarul de inregistrare generat de catre platforma edirect.e-guvernare.ro (numarul PISEG), cat si numarul de inregistrare intern, generat de catre Sistemul intern de management al documentelor (INFOCET).

Pasul 6. Stadiul solutionarii cererii poate fi urmarit pe site-ul Primariei, folosind numarul de inregistrare intern primit (numarul din INFOCET) la Rubrica Servicii online /Registratura.

Pasul 7. Dupa soluţionarea solicitarii şi urcarea documentelor de catre Serviciul de Specialitate pe platforma edirect.e-guvernare.ro, cetaţeanul primeşte prin email un mesaj prin care este instiintat ca solicitarea i-a fost solutionata. Documentul final poate fi descarcat de pe platforma edirect.e-guvernare.ro.

Primaria municipiului Cluj-Napoca ofera totodata cetaţenilor posibilitatea de a achita online taxele pentru acordul de functionare pe site-ul Primariei www.primariaclujnapoca.ro, secţiunea Plaţi online.

Aceasta procedura se adreseaza celor aproximativ 9.600 de agenti economici inregistrati la nivelul municipiului Cluj-Napoca si vizeaza scurtarea termenului de procesare a documentatiilor de la aproximativ 70 de zile la 25 de zile.

„La fel ca si in cazul emiterii documentatiilor in materie de urbanism, Primaria Municipiului Cluj-Napoca este prima din Romania care emite acorduri de functionare pentru agentii economici in format electronic, online. Este in primul rand o forma de respect pentru timpul si banii cetatenilor, o modalitate de a utiliza tehnologia in folosul oamenilor”, a declarat primarul Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.