Primarul arestat pentru luare de mită, Cătălin Cherecheș, a fost „învoit” de la Penitenciarul Gherla pentru a depune jurământul

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, încarcerat în prezent la Penitenciarul Gherla, a depus jurământul de credință. Peste 100 de persoane, majoritatea pensionari și oameni în vârstă, au venit în fața sediului primăriei, unde a avut loc momentul solemn, pentru a-l susține pe edil.

catalin chereches

Persoanele adunate în fața Primăriei Baia Mare au scandat: „Cherecheș, nu uita: Baia Mare e a ta!”, „Libertate pentru primar!” și „Baia Mare te vrea!”, scrie mediafax.ro.

La ședința de depunere a jurământului au participat 18 consilieri locali, președintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinții CJ, Doru Dăncuș și Lucian Morar, arhiepiscopul vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Iustin Hodea Sigheteanul, un reprezentant din partea cultului romano-catolic. Ședința a avut un singur punct pe ordinea de zi care consta în depunerea jurământului de către primarul ales.

Cherecheș a jurat cu mâna pe Constituție și Biblie că va sluji orașul cu pricepere și credință. „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ce îmi stă în putere și în pricepere pentru bunăstarea locuitorilor municipiului Baia Mare. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a fost formula de jurământ rostită de Cherecheș, în sala Europa a primăriei.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Elisabeta Fetche, a declarat că instituția pe care o reprezintă și Consiliul local Baia Mare au căzut de acord asupra susținerii jurământului lui Cherecheș la sediul primăriei, după ce în prealabil sala Europa a fost verificată dacă este corespunzătoare pentru un asemenea eveniment.

Fetche a mai spus că primarul ales a avut pe drumul la Baia Mare escortă și că imediat după depunerea jurământului a fost readus la Penitenciarul Gherla. Inițial, instituţia a respins o cerere a lui Cherecheș de a depune jurământul pe 3 iulie, în Catedrala Episcopală din Baia Mare.

Pe 27 aprilie, Cherecheș a fost arestat, printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie a fost ales din nou primar, în timp ce se afla în stare de arest preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.