Primarul din Căpușu Mare, cercetat de ANI pentru un contract oferit fiului său

Gheorghe Iancu, primarul comunei Căpușu Mare din judetul Cluj, este cercetat de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru conflict de interese după ce i-a oferit un contract fiului său.

gheorghe-iancu-primar-capusu-mare

Primarul a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, conform ANI, pentru că, „în calitate de primar, a încheiat cu fiul persoanei evaluate (în calitate de gestionar) un contract având ca obiect gestiunea fondului de pășunat situat în Agârbiciu, Căpușu Mare și Căpușu Mic, în suprafață de 123,56 ha, și două acte adiționale la contract”.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Conform legii, Gheorghe Iancu riscă închisoare de la unu la cinci ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Fiul său a fost surprins de polițiști cu 130km/h în localitate, conducând mașina Primăriei. Acesta a contestat în instanță suspendarea permisului de conducere după ce a fost prins de polițiști circulând pe raza comunei Căpușu Mare, pe DN1 E 60, cu 130 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.