Primarul Emil Boc l-a primit pe ambasadorul Republicii Estonia și vrea înființarea unui Consulat Onorofic la Cluj-Napoca!

Ambasadorul Republicii Estonica în România, E.S. Ants Frosch, a fost primit de primarul Emil Boc la sediul municipalității, întâlnire în cadrul căruia s-au discutat teme de cooperare și de interes reciproc.

„Urmărim sa dezvoltam relațiile româno-estone prin crearea de conexiuni la nivel local și, în mod particular, prin colaborarea la nivel educațional între municipiul Cluj-Napoca – România și Tartu – Estonia. Cele 2 orașe au profile asemănătoare, fiind ambele centre universitare importante.

De asemenea, am vorbit despre înființarea unui Consulat Onorific al Estoniei la Cluj-Napoca.

Menționez că în Estonia 99% dintre serviciile guvernamentale sunt accesibile digital – obiectiv pe care îl avem și la Cluj-Napoca, în ceea ce privește digitalizarea și serviciile publice oferite cetățenilor. Aceasta a reprezentat o altă temă atinsă în cadrul întrevederii de astăzi cu E.S. dl Ants Frosch, în contextul avantajelor competitive pe care Clujul le deține în domeniile IT, R&D și al ecosistemului de inovare pe care dorim să îl dezvoltăm aici”, a declarat edilul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.