Primarul Emil Boc s-a dat cu caiacul alături de tineri pe lacul Gheorgheni, în semn de omagiu pentru Ivan Patzaichin – VIDEO

Primăria Cluj-Napoca este un susținător al proiectului inițiat de Asociația Caiac Smile, care oferă lecții de caiac pentru persoane cu dizabilități și tineri instituționalizați pe lacul Gheorgheni, iar primarul Emil Boc a venit astăzi și s-a urcat și el într-un caiac pentru a susține inițiativa.

Zeci de tineri cu condiții sociale, deficiențe de vedere sau dizabilități locomotorii sunt introduși de instructorii profesioniști ai Asociației Caiac Smile în tainele caiacului și altor sporturi.

La evenimentul de astăzi a participat și sportivul nevăzător Alexandru Bologa, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020.

„Cu această ocazie, am transmis un mesaj de susținere pentru acești tineri, care demonstrează că prin sport, orice barieră socială poate fi înlăturată.

Primăria Cluj-Napoca sprijină proiectele menite să crească nivelul accesibilității în oraș persoanelor de toate vârstele, în domenii precum: cultură, sport, transport și acces la servicii publice”, a declarat Boc.

În cadrul proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” tinerii au oportunitatea de a practica patru sporturi săptămânal:

– caiac (în fiecare zi de luni, între orele 11:00 și 15:00, pe Lacul Gheorgheni, din Iulius Parc)

– baschet (în fiecare zi de miercuri, între orele 9:00 și 11:00, la Baza Sportivă Gheorgheni, în parteneriat cu Fundația Special Olympics România)

– tenis de masă în parteneriat cu Clubul Sportiv Lamont

– tenis de câmp (în fiecare zi de sâmbăta, între orele 12:00 și 14:00, la WinnersSports Club).

Proiectul este desfășurat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului local Cluj-Napoca în parteneriat cu DGASPC și RADP Cluj-Napoca.

Mai multe detalii: Caiac SMile

Mai multe fotografii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.