Primul autobuz 100% electric marca Mercedes va fi prezentat și la Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca a fost inclus între orașele în care va fi prezentat autobuzul complet electric dezvoltat și produs în Germania de către grupul Daimler AG, Mercedes-Benz eCitaro.

Modelul a fost lansat anul trecut în cadrul Salonului de Autovehicule Comerciale de la Hanovra și a ajuns în premieră în România în această lună, conform Economica.net.

Autobuzul va fi prezentat în cadrul unor evenimente locale organizate în trei orașe din România: București, Cluj-Napoca și Iași.

„Pe termen mediu și lung, autobuzele electrice precum eCitaro implică niște costuri de operare mai reduse datorită tehnologiilor de care dispun”, a declarat Bogdan Aldea, reprezentant al Mercedes-Benz România.

Autobuzul urban adaptat viitorului transportului public este produs pe aceeași linie de producție ca toate celelalte autobuze urbane, la fabrica din Mannheim. Pentru a veni în întâmpinarea diferitelor nevoi ale operatorilor de transport, a fost dezvoltată special pentru eCitaro o structură modulară a bateriilor.

Echiparea standard include patru baterii Lithiumion amplasate în partea din spate a autobuzului. Pot fi adăugate module adiționale de până la 10 baterii pe plafonul autovehiculului. Bateriile au o capacitate de până la 350 kWh şi sunt răcite la temperatura ideală pentru a maximiza durata de viață.

Cu cele 10 baterii modulare, eCitaro are o masă proprie, în specificațiile standard, de 13,5 tone. Unei mase maxime admise de 19,5 tone, îi corespunde o încărcare de până la 6 tone, respectiv 88 de pasageri. Noul model are la bază Mercedes-Benz Citaro, un autobuz best-seller la nivel internațional.

Acesta a înregistrat vânzări de 50.000 de unități pe parcursul a două generații, prezent în aproape toate marile orașe din vestul și centrul Europei. Primele autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro circulă de câteva luni în mai multe orașe din Germania (Berlin, Hamburg, Heidelberg, Hanovra).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.