Primul lungmetraj de animaţie din istoria cinematografiei, proiectat în faţa Casinoului din Parcul Central

aventurile-printului-ahmed-YI214843XSFilmul „Aventurile prinţului Ahmed”, primul lungemtraj de animaţie din istoria cinematografiei, va fi proiectat în cadrul unui cine-concert vineri, 5 iulie, de la ora 21.30, în aer liber, în faţa clădirii Casionul din Parcul Central.

Proiecţia este o premieră în Transilvania, potrivit reprezentanţilor Centrului Cultural German Cluj, muzica originală, compusă de Wolfgang Zeller, va fi interpretată de Filarmonica de Stat Transilvania, dirijor urmând să fie Stefan Geiger din Hamburg.

„Filmul, conceput în întregime din 100.000 de siluete de hârtie, prezintă poveşti orientale, pline de poezie şi magie şi fascinează de aproape o sută de ani oameni din întreaga lume”, precizează organizatorii evenimentului.

Filmul a luat naştere „cu câțiva ani înainte de apariția arhicunoscutelor personaje Disney, într-un atelier din Berlin, ia naștere în perioada 1923/26”, fiind „primul film de animație de lungmetraj din istoria cinematografiei, „, conform unei prezentări de pe site-ul cinecultura.ro.

Filmul „Aventurile prinţului Ahmed” este regizat de creatoarea de siluete Lotte Reiniger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.